Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνουν αεροδρόμια στη Γερμανία, λόγω τέφρας

Μάιος 25th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το ισλανδικό ηφαίστειο πλήττει τα αεροδρόμια στη Βόρεια Γερμανία

Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων στη Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 05.00′ τοπική ώρα τοπρωί της Τετάρτης, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προέρχεται από τις εκρήξεις του ισλανδικού ηφαιστείου και μετακινείται πάνω από τον ουρανό της χώρας.

Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων ενημέρωσε ότι στο αεροδρόμιο της Βέρνης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται προσγειώσεις η απογειώσεις από τις 05.00′ τοπική ώρα ενώ στου Αμβούργου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία από τις 06.00′ το πρωί της Τετάρτης.

«Κατά τη διάρκεια του πρωινού, τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν», συμπληρώνει η ανακοίνωση της κυβερνητικής υπηρεσίας που επισημαίνει τον υψηλό κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών βλαβών στις μηχανές από την συγκέντρωση της ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 25th, 2011 at 10:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply