Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δραματική έκκληση από τη Μαρία Δαμανάκη για να μην … έρθει η δραχμή!!

Μάιος 25th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το σενάριο για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ είναι στο τραπέζι

Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Μαρία Δαμανάκη απευθύνει δραματική έκκληση προς το εσωτερικό της χώρας να συμφωνήσουν όλοι με τους δανειστές σε ένα σκληρό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα διαφορετικά θα δοθεί χώρος υλοποίησης των σεναρίων για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία όπως τονίζει ήδη μεθοδεύεται.
Η κυρία Δαμανάκη εκφράζει με τον τρόπο αυτό τη σφοδρή ανησυχία της για τις διαφαινόμενες εξελίξεις καθώς η πιθανότητα εξόδου της χώρας από ευρώ τίθεται πλέον σε όλες τις συνεδριάσεις των δανειστριών χωρών ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε ως θέμα.
Ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι το κλίμα για τη χώρα μας έχει επιδεινωθεί δραματικά και ότι μοιάζει με εκείνο που υπήρχε πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον περασμένο Μάιο.
Η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου έχει ξεχωριστή σημασία καθότι συμμετέχει στα ευρωπαϊκά όργανα και έχει ιδία αντίληψη των συζητήσεων και των σεναρίων που κυκλοφορούν μεταξύ των εταίρων.
Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετέφερε αντίστοιχες ανησυχίες του κ. Γ. Παπανδρέου ότι οι ορισμένοι από τους εταίρους μας συζητούν το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από τη ευρωζώνη.
Η έκκληση της κυρίας Δαμανάκη είναι η εξής:
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο.  Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του.
Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά.  Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή.  Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες.
»

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 25th, 2011 at 18:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply