Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών…

21 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Για μια ακόμη φορά , θρηνήσαμε την απώλεια ενός συναδέλφου εν ώρα εργασίας, του Συναδέλφου Κωνσταντίνου Γκέκα . Ο συνάδελφος εργαζόταν σε εργολάβο και χειριζόταν το μηχάνημα Bob cat για το οποίο δεν διέθετε κανένα σχετικό πτυχίο χειριστή και έχασε την ζωή του. Δυστυχώς η μεγάλη ανεργία που πλήττει τον κλάδο των κατασκευών (και όχι μόνο) εξαναγκάζει τους εργαζόμενους, (με την θέλησή τους ή όχι), να χειρίζονται μηχανήματα ή να υποκύπτουν στις απαιτήσεις των εργοληπτών για να μην χάσουν την εργασία τους, σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Επισημάνουμε προς όλους, ότι για τον χειρισμό των Μηχανημάτων πρέπει να διαθέτουμε τα αντίστοιχα διπλώματα και εάν δεν τα διαθέτουμε, να εργαζόμαστε με την επίβλεψη πτυχιούχου χειριστή.

Για τον λόγο αυτό, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας να εντείνει τους ελέγχους καθώς και για τον συγκεκριμένο κλάδο εργασίας και την τροχαία για τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων των χειριστών .

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν.Γραμματέας

Λάζαρος Κυριαζίδης           Μιχαήλ Σιαμίδης

This entry was posted on Σάββατο, 21 Μαΐου, 2011 at 18:17 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply