Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης – Ο Βατόλακκος τιμά τους Ποντίους

Μάιος 19th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δείτε  φωτογραφίες

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης προσκεκλημένος των Ποντιακών Πολιτιστικών Συλλόγων Κιβωτού, Βατολάκκου και Ελευθέρου, παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των ψυχών των σφαγιασθέντων Ελλήνων Ποντίων στον ξεριζωμό και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ποντίων Πολεμιστών.
«Ημέρα φόρου τιμής και όχι λήθης στη μνήμη των 353.000 και πλέον νεκρών αδελφών μας, που περιμένουν δικαίωση από τις σύγχρονες κοινωνίες.
Ημέρα ευθύνης και όχι γιορτής, για την αποκατάσταση της αλήθειας με την αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας Διεθνώς. Το οφείλουμε στις νεότερες γενιές, για να μη βιώσουν νέες γενοκτονίες, το χρωστάμε σε αυτούς που σφαγιάσθηκαν, υποκλινόμενοι με σεβασμό στο μεγαλείο της αυτοθυσίας τους», τόνισε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα.

Τον κ. Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ.κ. Αικ. Πέτρου, Χ. Παρασκευαϊδης, Ελ. Χατζηγεωργίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Κόραβος.

Ο μορφωτικός σύλλογος Βατολάκκου στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων

Σήμερα 19-5-2011 και ώρα 11.30΄ τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο μνημείο των ποντίων στο Βατόλακκο, εις μνήμη των 353.000 Ελλήνων που χάθηκαν στον Πόντο.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υποψήφιος  διδάκτωρ  Πανεπιστημίου Θες/νίκης, κ. Αλεξιάδης Θωμάς, ο οποίος στην ομιλία του μίλησε και για την ιδιαίτερη πατρίδα των κατοίκων του Βατολάκκου την περιοχή του Έρπαα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Δασταμάνης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Κουπτσίδης Δημοσθένης, οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών: κ.Πέτρου Αικατερίνη, κ.Παρασκευαΐδης Χρήστος, κ.Χατζηγεωργίου Ελευθέριος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Γρεβενών κ.Σούλτης Θεόφιλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ.Τριγώνης Χρήστος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βατολάκκου  κ.Κυριακίδης Σάββας και οι πρόεδροι των Ποντιακών Συλλόγων, Ελευθέρου, Κιβωτού, Γρεβενών, Κυρακαλής.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από το Διοικητικό Μέλος της και πρόεδρο του Συλλόγου Βατολάκκου, κ.Παυλόγλου Ιωάννη.
O πρόεδρος του συλλόγου, Παυλόγλου Ιωάννης με τον καλεσμένο και ομιλητή Αλεξιάδη Θωμά.

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 19th, 2011 at 20:06 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply