Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραιτήθηκε ο Ντομινίκ Στρος- Καν από επικεφαλής του ΔΝΤ

Μάιος 19th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κρατείται εδώ και λίγες μέρες στις φυλακές Ράικερς, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.
«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες εναντίον μου, αλλά με μεγάλη απογοήτευση αισθάνομαι ότι πρέπει να παραιτηθώ» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Στρος-Καν. Πρόσθεσε ότι σκέφτεται την οικογένειά του και με την κίνησή του αυτή θέλησε να προστατέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το τελευταίο 24ωρο είχαν αυξηθεί οι πιέσεις προς τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ για την παραίτησή του.
Μετά την Ευρώπη την πόρτα της εξόδου από το ΔΝΤ έδειξαν την Τετάρτη στον Ντομινίκ Στρος Καν και οι ΗΠΑ, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ να δηλώνει ότι ο Στρος Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα διεξαχθεί η ακρόαση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Στρος-Καν με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων από τους συνηγόρους του.
Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ’οίκον περιορισμός, η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, αλλά και η δέσμευση του ίδιου   να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.
Oι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας.

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 19th, 2011 at 08:00 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply