Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε πτώση το ευρώ μετά τη σύλληψη του Στρος Καν

16 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ανησυχία στις αγορές, φόβοι για παράλυση της ηγεσίας του ΔΝΤ

Σε πτώση βρίσκεται το ευρώ σήμερα στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών ότι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη θα περιπλέξει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Το ευρώ έφθασε στο 1,4056 του δολαρίου σήμερα το πρωί στο Τόκιο, έναντι 1,4108 στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Παρασκευής. Απέναντι στο γεν, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 113,61 γεν έναντι 113,99 γεν.

Οι δικαστικές διαδικασίες που αντιμετωπίζει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πιθανόν να περιπλέξουν τις προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και ειδικότερα τις διαπραγματεύσεις
για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα – φάκελοι στους οποίους είχε ιδιαιτέρως επενδύσει ο Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν θα συμμετάσχει σήμερα στις Βρυξέλλες στις κρίσιμες συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Θα εκπροσωπηθεί από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια αρμόδια για την Ευρώπη, Νεμάτ Σαφίκ, ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα εξοργίσει όσους στοιχημάτιζαν στην άνοδο του ευρώ», δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής του UBS, Γκάρετ Μπέρι στο «Dow Jones Newswires». «Για τουλάχιστον μερικές ημέρες η αγορά θα ανησυχεί για πιθανή παράλυση της ηγεσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ευρώ είναι το νόμισμα που θα πληγεί περισσότερο, δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες της ευρωζώνης», πρόσθεσε.

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2011 at 12:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply