Με 32% προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι 29% της Ν.Δ., σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον «ΣΚΑΙ» και την «Καθημερινή». Περαιτέρω επιδείνωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και της πολιτικής ρευστότητας αποτυπώνει το Βαρόμετρο του Μαΐου, της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. 
Πιο συγκεκριμένα, το 83% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 69%.
Περίπου οι μισοί (48%) εκτιμούν ότι το κράτος σήμερα δουλεύει χειρότερα από ό,τι πέντε χρόνια πριν. Το 18% θεωρεί ότι δουλεύει καλύτερα, ενώ για το 32% η κατάσταση έχει μείνει η ίδια.
Το 66% θεωρεί ότι τους επόμενους δύο – τρεις μήνες θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιανουάριο ήταν 84%.
Το 25% θεωρεί ότι θα γίνουν λίγες απεργίες και κινητοποιήσεις τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, το 24% θεωρεί ότι την προσεχή πενταετία η κατάσταση στην οικονομία θα καλυτερέψει (το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 36%).
Το 29% αναμένει ότι η κατάσταση στην οικονομία θα μείνει ίδια, ενώ το 47% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει.

Όσον αφορά στα δύο μεγάλα κόμματα, το 87% δηλώνει δυσαρεστημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης και το 12% ικανοποιημένο.
Παράλληλα, το 91% δηλώνει δυσαρεστημένο από την λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας και το 7% ικανοποιημένο.
Το 71% εκτιμά ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι καλή κυβέρνηση για τη χώρα. Το 18% προτιμά την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το 7% την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει την υψηλότερη δημοτικότητα στους πολιτικούς αρχηγούς, με 34 μονάδες. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 33, η Αλέκα Παπαρήγα με 31, ο Αλέξης Τσίπρας με 30 και τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 29.
Το 33% θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 22%. Νικητής είναι ο… κανένας με 41%.
Παράλληλα, το 34% προτιμά κυβερνήσεις συνεργασίας και το 20% οικουμενική κυβέρνηση. Το 17% θέλει αυτοδύμανες, μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, πρώτο έρχεται το ΚΚΕ με 31%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 29%, τρίτα έρχονται ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 26% και τελευταία η ΝΔ με 24%.
Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το 28% κρίνει πως κανένα δεν είναι το καλύτερο. Το 19% θεωρεί καλύτερο το ΚΚΕ, το 18% το ΛΑΟΣ, το 15% η ΝΔ και το 13% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα το 69% θεωρεί ότι δε χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ το 22% εκτιμά το αντίθετο. Αν πάντως διεξάγονταν οι εκλογές, το 39% θεωρεί ότι θα τις κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ με μικρή διαφορά. Πάντως το 37% προτιμά την αποχή / ψήφο αποδοκιμασίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 34%.

Στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό αποχής 37%, το 32% επιλέγει ΠΑΣΟΚ και το 29% ΝΔ. Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει πτωτική πορεία το τελευταίο εννιάμηνο, καθώς το ποσοστό του τον Σεπτέμβρη του 2010 ήταν 44%, ενώ η ΝΔ τους τελευταίους τρεις μήνες εμφανίζει ανοδική πορεία.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το 12% επιλέγει ΚΚΕ, το 8% ΛΑΟΣ, το 6,5% ΣΥΡΙΖΑ, το 3,5% Οικολόγους και Δημοκρατική Αριστερά και το 1,5% Δημοκρατική Συμμαχία.

Δείτε αναλυτικά το ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.