Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Γρεβενών

Μάιος 13th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή των Γρεβενών, η οποία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον «υποτακτικό» του, έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό στον τομέα της καθαριότητας κατά την Γενική Πανελλαδική Απεργία της 11ης Μάη 2011, παρά και ενάντια στη διάθεση των εργαζομένων να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Γρεβενών καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει την ενέργεια του υπεύθυνου καθαριότητας να παρασύρει, οδηγώντας απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου, την είσοδο του κέντρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Γρεβενών, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συνδικαλιστή μέλους του Δ.Σ. μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων που περιφρουρούσαν το χώρο στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης.
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή για την υποκινούμενη αντισυναδελφική συμπεριφορά του, η οποία επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Εκτός από απαράδεκτη έγινε πλέον και επικίνδυνη.
Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 11ης Μάη και στην περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών, που καταδικάζουν τα μέτρα και τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά κυρίως αντιδρούν στην εντατικοποίηση της εργασίας και σε όλα τα επακόλουθα της κατάστασης αυτής που οξύνθηκαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας και να διεκδικήσει την πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμου προσωπικού για την παροχή καλύτερων ποσοτικά και ποιοτικά υπηρεσιών προς τους δημότες, διατηρώντας, όπως σωστά δεσμεύτηκε, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του τομέα καθαριότητας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα στο Νομό Γρεβενών με ενότητα, μαζική συμμετοχή, ταξικό προσανατολισμό και αγωνιστική διάθεση να αποκρούσουμε και στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα τρομοκράτησης και να απαιτήσουμε λύσεις στα σύγχρονα και οξυμμένα προβλήματά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 13th, 2011 at 08:15 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply