Μετά την ολοκλήρωση της “διαβούλευσης” για συγχωνεύσεις σχολείων, την οποία χαρακτήρισε η πλήρης απαξίωση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών φορέων, φτάσαμε στην απόφαση (ΦΕΚ 440β 11-3-2011) που όλοι(;) απευχόμασταν.
Εξάλλου και ενώ η απόφαση κρατούνταν μυστική(!!!) σχεδόν 1.5 μήνα, αυτόματα προκύπτουν τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα.
-Ποιο το νόημα των επαφών μια εβδομάδα μετά (ήτοι στις 26-3-2011) του Βουλευτή κ. Χαντάβα με τους συλλόγους γονέων; Ο Βουλευτής γνώριζε την υπογραφή της απόφασης και τελείως υποκριτικά συζητούσε μαζί τους ή δε γνώριζε τη απόφαση; Σαν Έλληνας πολίτης αναρωτιέμαι ποιο από τα δύο είναι προτιμότερο να πιστέψω.
-Γιατί δήλωσε ο κ. Βουλευτής ότι τα σχολεία των Γρεβενών δεν χωράνε άλλους μαθητές ; Πώς προκύπτει αυτή η πέρα για πέρα αναληθής επιχειρηματολογία; Μήπως πρόκειται για ωμό εκβιασμό των Γονέων για υποχρεωτική εγγραφή των παιδιών τους στα Δημοτικά σχολεία της Κιβωτού και της Σαρακίνας, μια αντιδημοκρατική τακτική που τα επίχειρά της θα παρακολουθήσουμε σε εξέλιξη τον επόμενο μήνα εγγραφών ;
-Γιατί οι συνάδελφοι μου, τόσον ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και πολλοί συνδικαλιστές δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν κουβέντα; Δεν έχουν τίποτα να πουν για τα τεκταινόμενα;
Αν κατά τη Δήλωση του Βουλευτή υπάρχει ακόμη χρόνος για διορθωτικές αλλαγές στο ΦΕΚ τότε σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης ας κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν το Γυμνάσιο Κιβωτού και τα Δημοτικά σχολεία των Αμυγδαλεών, Αγ. Γεωργίου, Βατολάκκου και Κνίδης.
Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε δίπλα τους, συνοδοιπόροι τους στον αγώνα για ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας. Διαφορετικά -δυστυχώς- θα γραφούν στην ιστορία αυτού του τόπου με γκρίζες σκιές σε μαύρο φόντο.
Ενωμένους για το καλό σκοπό της στήριξης της νεολαίας μας και των τοπικών κοινωνιών μάς θέλουν οι πολίτες για να δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική δικαίωση.

Κώστας Μιχαλογιάννης
Αντιδήμαρχος Παιδείας -Αθλητισμού- Πολιτισμού
Δήμου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.