Η απάντηση της κας Αποστολάκη

Ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, είχε καταθέσει ερώτηση (αρ. πρωτ. 14469/6-4-2011) προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Η υφυπουργός κα Μιλένα Αποστολάκη, στην απάντησή της (αρ. πρωτ. 1108/2-5-2011) αναγνωρίζει μεταξύ άλλων το πρόβλημα, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κλάδος της χώρας μας. Αποκαλύπτει πως το υπουργείο επεξεργάζεται σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ένα νόμο πλαίσιο προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα fast-track για την κτηνοτροφία. Στόχος είναι η αντικατάσταση του ισχύοντος δαιδαλώδους νομοθετικού πλαισίου αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από ένα απλό σύστημα ελαχιστοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών για την έκδοση της άδειας.
Παράλληλα, η κα υφυπουργός, στην απάντησή της αναγνωρίζει και επικροτεί τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που αμέσως μόλις εξελέγη το 2004 έσπευσε να εκδώσει ΚΥΑ προκειμένου να γίνεται:
1. Δωρεάν έγκριση κατασκευής, αντί οικοδομικής αδείας σταβλικών εγκαταστάσεων, που κατασκευάζονται με βάση προεγκεκριμένες μελέτες που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
2. Έγκριση κατασκευής αντί οικοδομικής αδείας, κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου. Μάλιστα, κάποιοι τύποι στεγάστρων, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και σε άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, χωρίς να απαιτείται οικοδομική άδεια ή η επίβλεψη μηχανικού.

Ελπίζουμε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να μη μείνει μόνο στα λόγια, προκειμένου να αποφεύγει τις κατά καιρούς «οχλήσεις» του κ. Τζηκαλάγια που γνωρίζει πολύ καλά πως θα επανέλθει αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρξουν εξελίξεις.

Γραφείο Βουλευτή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.