Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλβανία: Όλοι δηλώνουν νικητές, αλλά χωρίς πανηγυρισμούς

9 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ικανοποιημένοι είναι όλοι από τις δημοτικές εκλογές, διαφωνούν για το αποτέλεσμα

Παρά την απόλυτη διαφωνία που σημειώνεται στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων στον χώρο των κομμάτων, ικανοποιημένος από τη διαδικασία τέλεσης των δημοτικών εκλογών στη χώρα του παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, που πιέζεται από την ΕΕ να δώσει αποδείξεις ότι η δημοκρατία εδραιώνεται στην Αλβανική κοινωνία.

«Είμαι εδώ για να συγχαρώ όλους τους πολίτες γιατί ψήφισαν με τον πιο Ευρωπαϊκό τρόπο από ποτέ στην ιστορία μας. Η εκλογική διαδικασία ήταν ομαλή και αξιοπρεπής και σημειώθηκε υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων», υπογράμμισε ο Αλβανός πρόεδρος.
«Αυτές ήταν όντως οι καλύτερες εκλογές για τα κανάλια, αλλά οι χειρότερες για την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες», δήλωσε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, λίγο μετά τη λήξη της διαδικασίας. Και προσέθεσε ότι «η εκλογική διαδικασία ανέδειξε εντυπωσιακά παραδείγματα και αποδείξεις του ελλείμματος από τα διεθνή στάνταρτς».
Εν τω μεταξύ η κάθε πλευρά έσπευσε να δηλώσει νικήτρια των εκλογών αλλά καμιά δεν πανηγυρίζει.
Περισσότερα από 7000 άτομα έλαβαν μέρος στην οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, στα περίπου 4.891, εκλογικά κέντρα.

Οι σοσιαλιστές δηλώνουν νικητές στην περιοχή των Τιράνων
Ειδικότερα για το δήμο των Τιράνων, πάντως, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ανακοίνωσε νίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο νυν δήμαρχος Έντι Ράμα εξασφαλίζει το 53% έναντι τουΛουλέζιμ Μπάσα, του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος με 42%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπέσνικ Ντερβίσι γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα στοιχεία αυτά είναι το προϊόν ενός exit poll, που διεξήχθη από το ίδιο το κόμμα του.

This entry was posted on Δευτέρα, 9 Μαΐου, 2011 at 14:12 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply