Σε κοινό αγώνα για να μην περάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της ΔΕΗ, για να παραμείνει στο δημόσιο το 51% των μετοχών της ΔΕΗ και να διατηρηθεί ο κοινωνικός της χαρακτήρας της προς όφελος της επιχείρησης και του κοινωνικού συνόλου, καλεί τους φορείς της περιοχής η ΔΑΚΕ Σπάρτακος με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΣΟ-ΟΣΟ
“ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ” Ι. ΜΟΛΙΕΡΟΣ
Ήταν Νοέμβρης μήνας του 2009 όταν ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έλεγε εκείνο το ωραίο παραμύθι με τίτλο “τα λεφτά υπάρχουν”, υποσχόμενος σε κάθε πικραμένο γη, θάλασσα και αέρα, φτάνει η κάλπη των εκλογών να “φωνάξει” ΓΑΠ!
Ωραίο το παραμύθι στην αρχή. Με πολλά δώρα, πολλές υποσχέσεις, πολλά ΘΑ ΘΑ ΘΑ. Περνώντας όμως ο καιρός, φάνηκαν οι κοφτερές δαγκάνες που ¨φορούσε¨ ο δράκος του ΔΝΤ με τους εξ αγχιστείας συγγενείς –συνεργάτες του, του νεοφιλελεύθερου φόρουμ.
Όσο όμως κι αν ήθελαν οι ξένοι να επιβάλουν τον οικονομικό – κοινωνικό στραγγαλισμό της ελληνικής κοινωνίας, με τίποτα αυτό δεν μπορούσε να επιβληθεί, αν δεν υπήρχαν πρόθυμοι συνεργάτες εγχώριας προέλευσης!
Παλαιότερες γενιές έζησαν στην κατοχική νύχτα τη φρίκη του πολέμου, αλλά τότε υπήρχε ελπίδα να ξανασάνουν με το ξημέρωμα μιας ειρηνικής ζωής γιατί τότε δεν υπήρχαν οι «μπράβοι τις κυβέρνησης» με τον τρόπο που υφίστανται σήμερα.
Τότε ήταν η ελπίδα που κράτησε ζωντανή την εργατική τάξη αλλά και όλο το λαό, φωνάζοντας για μία ειρήνη που θα την χαιρόταν με αξιοπρέπεια. Με το κεφάλι ψηλά. Μια νέα κοινωνία όπου όλοι θα έτρωγαν ήσυχα το ψωμί που τους άνηκε και που θα ήταν ζυμωμένο με τον ιδρώτα τους. Αυτό όμως ήταν ένα κοινωνικό κράτος που κρατήθηκε με αγώνες, με νύχια και με δόντια και χτίστηκε πέτρα-πέτρα!
Να όμως που ο Νοέμβρης του 2009 έφερε τη μεγάλη νύχτα, το θέριεμα της αναλγησίας με το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Συνεργατών Α.Ε.!
Οριζόντιες οι περικοπές μισθών – συντάξεων. Στο κόκκινο η ανεργία με πρωταγωνίστρια τη Δ. Μακεδονία. Βαριά τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανυπαρξία προοπτικής, αδυναμία ανάπτυξης και εν ψυχρώ δολοφονία του κοινωνικού κράτους.
Έντονος ο προβληματισμός για το μέλλον της χώρας. Τα προβλήματα, οι δυσχέρειες, τα μελανά σημεία υπερβολικά πολλά. Η δημόσια περιουσία εκποιείται και το μέλλον της Δ. Μακεδονίας αλλάζει εκ θεμελίων με το ξεπούλημα της ΔΕΗ!
Η εκποίηση των τελευταίων ασημικών- αυτοί τις έχουν ονοματίσει «αποκρατικοποιήσεις»- είναι η πιστή εκτέλεση των εντολών που έχουν δοθεί από τους πιστωτές μας. Εντολές για να φύγουν από το κράτος οι χρυσοφόρες εταιρίες-φιλέτα στρατηγικού χαρακτήρα, όπως ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΝΕΡΑ και να περάσουν σε ξένα χέρια.
Πόσο όμως είναι συμφέρουσες κι ωφέλιμες για το κράτος αυτές οι συναλλαγές όταν οι επιχειρήσεις που έχουν μπει στο στόχαστρο είναι οι μόνες προσοδοφόρες κι είναι κυρίως αυτές που φέρουν έσοδα στο κράτος;
Το σίγουρο είναι πως οι ¨μνηστήρες¨ θέλουν την εκποίηση και των τελευταίων ασημικών με το μικρότερο γι αυτούς κόστος και την κυβέρνηση, υπάκουα, να χαρίζει/ξεπουλάει τα πάντα.
Υποθηκεύουν υπάκουα τη συνολική δημόσια περιουσία και παραγωγή (μεταφορές, αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, τουρισμός , ορυκτό υπόγειο και θαλάσσιο πλούτο και όλη την ακίνητη περιουσία (τουριστικά και αστικά ακίνητα, ελληνικό , αρχαιολογικοί χώροι, νησιά).
Από τη ΔΕΗ απαιτούν εκποίηση του 17% των μετοχών της, με τον απόλυτο έλεγχο της ενέργειας από τους έχοντες, όπερ σημαίνει οι αλλαγές θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην περιοχή και στη χώρα γενικότερα.
Το οικονομικό μοντέλο της (δήθεν) ευημερίας που μας επιβάλουν, ΔΕΝ εγγυάται την ανάπτυξη της ΔΕΗ και της περιοχής.
Δεν εγγυάται την ασφάλεια των εργασιακών σχέσεων, την ευημερία της χώρας και των πολιτών.
Τέλος, δε μπορεί με τίποτα να σιγουρέψει αυτό που θα θέλαμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Με την κυβέρνηση αυτή, το αύριο της χώρας και της περιοχής μας δεν είναι ευοίωνο, καθώς η ΔΕΗ, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, ανατρέπεται, καταρρέει, διαλύεται.
ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ και ο ΓΑΠ τους τα παραχωρεί όλα! Μένει να δούμε την αντίδραση των τοπικών βουλευτών και πόσο πιστοί παραμένουν σε πρότερες θέσεις τους για τη ΔΕΗ και όχι μόνο!
Πάρη-Αλέκο-Γιάννη, αν όσα λέγατε πριν το Νοέμβριου του 2009 τα πιστεύατε, φωνάξτε το και τώρα να το ακούσουμε…!
Δεν σας ακούμε σύντροφοι, πιο δυνατά…!
Όπως το Σουηδικό κοινοβούλιο είπε όχι σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκεί ΔΕΗ, κάτι ανάλογο πρέπει να πούνε κι οι εδώ πατέρες του έθνους. Διότι η ΔΕΗ από τη φύση της επιτελεί δημόσιο –κοινωνικό έργο, είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ με οδηγό την συντεταγμένη χρεοκοπία καθ’ υπόδειξη, μέσα από μία συνομωσία για να παραδώσουν τελικά στους ΕΧΟΝΤΕΣ: τη ΔΕΗ, τη Δημόσια Περιουσία και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Η επιλογή μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.
Για να παραμείνει στο δημόσιο το 51% των μετοχών της ΔΕΗ και να διατηρηθεί ο κοινωνικός της χαρακτήρας της προς όφελος της επιχείρησης και του κοινωνικού συνόλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.