Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 5 Μαΐου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, με θέμα «Τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών».
Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες φορείς ενώ ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, ανέπτυξαν τα επικαιροποιημένα σχέδια πυρόσβεσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών τόνισε την αξία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και των συντονισμένων δράσεων και υποσχέθηκε την στήριξη εκ μέρους της Π. Ε. Γρεβενών των δραστηριοποιουμένων Συλλόγων που ενεργούν με βάση τον εθελοντισμό.
Το συμπέρασμα που εξάγεται από την συνεδρία είναι πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της έγκαιρης και έγκυρης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου και Δεσκάτης κ. Γεώργιος Παπαντώνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Χάτσιος και κ. Δημήτριος Ψευτογκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Χρήστος Βάϊος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Βαλοδήμος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Θεόδωρος Καίσαρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρεβενών κ. Θεόφιλος Σούλτης, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Γρεβενών κ. Δημήτριος Βουτσής, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών κ. Κωνσταντίνος Νταλέτσος, αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών, της ΔΕΥΑΓ του ΟΤΕ Γρεβενών, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Γρεβενών και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αωού και Πίνδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.