Οπαδοί του Γηραιού συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις

Επεισόδια, δακρυγόνα και υλικές ζημιές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, η απόφαση της ΕΠΟ για οριστικό υποβιβασμό του Ηρακλή στη Football League. Οι οπαδοί της ομάδας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.
Από το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για υποβιβασμό του Ηρακλή, περισσότεροι από 5.000 οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο Κατσάνειο αθλητικό κέντρο προκειμένου να προγραμματίσουν τις αντιδράσεις τους.
Ορισμένοι μάλιστα ύψωσαν σημαία των Σκοπίων(!), ζητώντας από τους επικεφαλής της ομάδας να αλλάξουν την έδρα του Ηρακλή και να τη μεταφέρουν στη γειτονική χώρα.
Αποφασίστηκε να γίνει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Εκεί, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ.Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση για υποβιβασμό. Φεύγοντας από το Δημαρχείο, συνέχισαν την πορεία διαμαρτυρίας τους στο κέντρο της πόλης, ενώ στην οδό Τσιμισκή και στο ύψος της ΧΑΝΘ, ήρθαν σε αντιπαράθεση με αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησαν επεισόδια, ρίψη δακρυγόνων, ενώ ορισμένοι εκ των οπαδών προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.