Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Συρραφή» παλαιότερων νομοθετημάτων το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

Μάιος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Διώτης

Ένα πολυσέλιδο κείμενο, με επανάληψη παλαιότερων δηλώσεων του υπουργείου Οικονομικών και πρόσφατων νομοθετημάτων, αποτελεί το τριετές σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών και οι συναρμόδιοι υπουργοί, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιωργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε για πολλοστή φορά διασταυρωτικούς ελέγχους σε Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό.
Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημόσιου με ληξιπρόθεσμες όφειλες άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, καθώς και τα ονόματα φοροφυγάδων.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο στόχος είσπραξης εσόδων από την καταπολέμηση φοροδιαφυγής το 2011 μειώθηκε στο 1,5 (δισ.) από 3,5 δισ. ευρω, μετά από παραινέσεις της τρόικας για συντηρητικότερους υπολογισμούς.
Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων εκατοντάδων φορολογουμένων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.
Όπως είπε ο υπουργός, «πριν εκπνεύσει η προθεσμία των τριών μηνών, που δίνει ο νόμος, το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη». Αυτό θα ισχύσει για χρέη άνω του ενός έτους και πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό.
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής επικεφαλής του ΣΔΟΕ τοποθετήθηκε ο πρώην αντεισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, Ιωάννης Διώτης, γνωστός από τη συμμετοχή του στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη έρχεται στη χώρα μας τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να επεξεργαστεί τις τριμηνιαίες εκθέσεις αξιολόγησης, από το περιεχόμενο των οποίων θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου ύψους 12 δισ. ευρώ.
Εξάλλου, τη Δευτέρα 9 Μαΐου στην χώρα μας θα βρεθούν οι επικεφαλής της τρόικας, ενώ την Παρασκευή 13 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012 -2015.

ΣΚΑΪ

This entry was posted on Δευτέρα, Μάιος 2nd, 2011 at 15:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply