Παραινέσεις για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, λίγα 24ωρα μετά την κόντρα του υπουργού Οικονομικών με την Τίνα Μπιρμπιλη.
Στέλνοντας μήνυμα στα κυβερνητικά στελέχη να σταματήσουν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και να κοιτάξουν τη δουλειά τους στα υπουργεία, είπε πως αυτό που προέχει είναι να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα. Παράλληλα, χωρίς ν’ αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ζήτησε από τους υπουργούς να συνεργάζονται μεταξύ τους, να βρίσκουν λύσεις και να μην θεωρούν το υπουργείο τους φέουδο.
“Η ελληνική δημόσια διοίκηση -δήλωσε χαρακτηριστικά- είναι εξαιρετικά περίπλοκη και πολλές υποθέσεις έχουν οριζόντιο χαρακτήρα. Λύνονται μόνο μέσα από σωστή και επίπονη συνεργασία. Αυτές, θεωρώ, ότι είναι και οι πιο γρήγορες λύσεις. Αυτές που είναι προϊόν συστηματικής οριζόντιας συνεργασίας. Φεύγοντας από την αντίληψη του υπουργείου-φέουδο που χαρακτήριζε μια ζωή το ελληνικό κράτος”.
Ο κ. Παπανδρέου θέλησε όμως να σταματήσει και τη σεναριολογία περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών, καθώς το μέγαρο Μαξίμου λαμβάνει μηνύματα πως η αναποτελεσματικότητα των υπουργών οφείλεται στις φήμες περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Άλλοι μιλούν και πάλι για ανασχηματισμούς, για εκλογές, για κάθε θέμα, είτε θεωρητικό, είτε μικροπολιτικό, είτε επουσιώδες μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Βέβαια, Δημοκρατία έχουμε, είναι ελεύθερη η διατύπωση της γνώμης σε όλα τα θέματα. Εμείς, όμως, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με όλη αυτή τη ‘σεναριολογία’ “.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, έξω από το γραφείο του, είχαν θερμή συνάντηση ο κ. Παπακωνσταντίνου με την κ. Μπιρμπίλη παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλου.

“Έχουμε πει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι. Πάρα πολλές φορές σας έχω πει ότι οι ενδοκυβερνητικές υπουργικές κόντρες, οι αντιπαραθέσεις μέσα στο υπουργικό συμβούλιο είναι μεγάλες. Πότε ο ένας υπουργός είναι εναντίον του άλλου. Πότε μια ομάδα υπουργών είναι εναντίον κάποιου υπουργού. Στο σίριαλ αυτό προστίθεται τώρα και το επεισόδιο της κας Μπιρμπίλη, με αφορμή το θέμα των αυθαιρέτων” σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.