Βρέθηκε σε δασική περιοχή των Τρικάλων και οι ειδικοί δεν αποκλείουν η μητέρα του να θανατώθηκε

Και δεύτερο ορφανό αρκουδάκι «υιοθέτησε» ο Αρκτούρος. Το μικρό θηλαστικό βρήκε στα λιβάδια Περτουλίου, χωρίς τη μητέρα του, ένας κτηνοτρόφος της περιοχής και το μετέφερε στη στάνη του όπου το «φιλοξένησε» σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη διατρέξει κίνδυνο από τα σκυλιά του κοπαδιού. Την επόμενη ημέρα, Μεγάλο Σάββατο, ο κτηνοτρόφος επικοινώνησε με την Ομάδα Αμεσης Επέμβασης για την Αγρια Ζωή, και λίγο μετά την Ανάσταση, η μικρή αρκούδα μεταφέρθηκε με τη βοήθεια των αρμόδιων φορέων Τρικάλων και Καλαμπάκας σε ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα και ένα άλλο μικρό αρκουδάκι, ο Τζον, το οποίο είχε βρεθεί στο Αργος Ορεστικού.
Τα δύο ζώα είναι περίπου ίδιας ηλικίας, 2 με 2,5 μηνών, και βρέθηκαν εξασθενημένα και πολύ φοβισμένα. Ταΐζονται ανά 5ωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους. Στην ερευνητική ομάδα του Αρκτούρου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι βρέθηκαν δύο ορφανές αρκούδες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι μητέρες τους να θανατώθηκαν. Η θανάτωση αρκούδας, είδος που τελεί υπό εξαφάνιση, αποτελεί αξιόποινη πράξη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Για την φροντίδα των δύο ορφανών ζώων θα τηρηθεί ένα αυστηρό επιστημονικό πρωτόκολλο, δηλαδή, θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο, αλλά ως διαφορετικό είδος. Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής τους στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, τα αρκουδάκια θα μεταφερθούν στον Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει η οργάνωση _ ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθούνται με κάμερες. Εφόσον όλη η επιχείρηση κυλήσει ομαλά, τα αρκουδάκια θα αφεθούν ελεύθερα λίγο πριν το χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσουν φυσιολογικά και να ξυπνήσουν στη φύση.

ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.