Επεμβαίνουν Ελβετοί Αλπινιστές..

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς στην κοιλάδα των Τεμπών. Η Εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή από τις 06.00 της Τετάρτης του Πάσχα έως τις 21.00 της Πέμπτης, καθώς ειδικοί Ελβετοί αλπινιστές θα εκτελέσουν εργασίες απομάκρυνσης βράχων στην περιοχή.
Τα έργα θα πραγματοποιηθούν στο 387ο χιλιόμετρο, στο ίδιο μέρος όπου είχε σημειωθεί η μεγάλη κατολίσθηση τον Δεκέμβριο του 2009, η οποία στοίχισε τη ζωή και του διευθυντή του έργου στην περιοχή.
Η διακοπή της κυκλοφορίας αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων που θα είναι αυξημένη λόγω των εορτών του Πάσχα.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της ‘Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ’, Ειρήνη Ζαβρίδου,
«οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν επιλεγεί βάσει της διαθεσιμότητας της ομάδας των τεχνικών που θα τις εκτελέσουν. Οι τεχνικοί αυτοί είναι ξένοι ως επί το πλείστον και είναι ελάχιστοι. Είναι μόλις 50 τεχνικοί σε όλο τον κόσμο που μπορούν να κάνουν αυτές τις εργασίες και βάσει της διαθεσιμότητάς τους κλείσαμε και εμείς αυτές τις ημερομηνίες».
Η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα υποστηρίζει ότι οι εργασίες είναι προληπτικές και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους διασχίσουν τα Τέμπη κατά την πασχαλινή έξοδο.
Τις δύο ημέρες του αποκλεισμού, όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία, δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί διοδίων Μακρυχωρίου και Πυργετού, οι πλευρικοί σταθμοί Γυρτώνης και Μακρυχωρίου ενώ το αντίτιμο των διοδίων στο Μοσχοχώρι θα μειωθεί κατά 40 λεπτά.
Σύμφωνα με το τμήμα αυτοκινητοδρόμων Τροχαίας Λαρίσης, η κυκλοφορία των λεωφορείων και των φορτηγών θα εκτρέπεται μέσω της Ελασσόνας ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ μέσω της Αγιάς και του Αγιόκαμπου.

 

Αχιλλέας Τόπας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.