Μία «εκπρόθεσμη;» ένσταση αποτυχόντα υποψηφίου ήταν αρκετή για να ακυρωθούν οι εκλογές από το διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης. Οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές για όλους τους πολίτες του νέου δήμου Γρεβενών. Προϋπολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα, αποφάσεις, ενέργειες ακόμη και η καθημερινή λειτουργία του δήμου μπαίνουν στο «ψυγείο», παγώνουν τα πάντα είτε γιατί κάποιοι το θέλουν, είτε γιατί κάποιοι είναι απλά ανεπαρκείς .
Ο δήμος Γρεβενών καθίσταται «όμηρος» του ανάπηρου Καλλικράτη και ενός Υπουργείου ανίκανου να φροντίσει τα αυτονόητα, τις εκλογικές διαδικασίες, την λαϊκή ετυμηγορία.
Ενός υπουργείου που όχι μόνο, κατένειμε λάθος τις έδρες αλλά επέμεινε προεκλογικά στην ορθότητα των αποφάσεων του, παρόλο που του υποδείχθηκε η πιθανότητα ότι, μπορεί να κάνει λάθος. Οι τρείς συνδυασμοί που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και οι πολίτες επίσης ψήφισαν όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί από αυτό.

Οι πολίτες του δήμου Γρεβενών στις 7 Νοεμβρίου δώσανε ξεκάθαρη εντολή, από την 1η Κυριακή στον Δημοσθένη Κουπτσίδη και στον συνδυασμό του με ποσοστό που πλησίασε το 54%, να αναλάβουν τις τύχες του μεγάλου, διευρυμένου Δήμου.

Ορατές σε όλους τους πολίτες, μέσα στους πρώτους μήνες, η εργατικότητα και η ικανότητα της νέας δημοτικής αρχής. Και εκεί ακριβώς, που αρχίσαμε να αισιοδοξούμε ότι, τα πράγματα «μπαίνουν σε σωστή σειρά» και ότι, το μεγάλο στοίχημα, ενός δήμου που επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας και συγχρόνως βάζει τις βάσεις για ανάπτυξη, μπορεί να κερδηθεί, μας σύρουν σε εκλογές.
Οι συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, βιώνουμε στο πετσί μας τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου -Παπακωνσταντίνου και Δ.Ν.Τ.
Βιώνουμε έναν βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό που δεν τόλμησε ούτε ο Ρέιγκαν αλλά ούτε και η Θάτσερ να εφαρμόσουν με τόση στυγνότητα. Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας (μικρομεσαίοι) χτυπιούνται ανελέητα: καθημερινά επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει (με 1η τη Δυτική Μακεδονία) και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας κινδυνεύει για πρώτη φορά, σοβαρότατα.
Εμείς οι Γρεβενιώτες, δυστυχώς δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα σκληρά οικονομικά μέτρα του Παπακωνσταντίνου (ο οποίος κάθε τρείς και λίγο λέει ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα και την επόμενη ξαναχτυπά), αλλά και τον Ραγκούση που μας σύρει σε εκλογές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο σοφός λαός μας λέει ότι, «τα λάθη πληρώνονται», ποτέ κανείς όμως δεν είπε ότι, πρέπει να πληρώνουμε τα λάθη των άλλων.
Είναι εγκληματικό, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ελλάδας να καταδικάζεται σε υπολειτουργία ή ακόμη και σε απόλυτη στασιμότητα, επειδή κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Τιμολέων Κοψαχείλης
Πολιτευτής ΝΔ Ν.Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.