«Πάμε σε Εκλογές που δεν τις θέλουμε, δεν τις προκαλέσαμε, δεν τις ζητήσαμε αλλά δεν τις φοβόμαστε», με τα λόγια αυτά απάντησε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, το οποίο μετά την εκδίκαση της εκπρόθεσμης αίτησης του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Γκουντρομίχου, ακύρωσε το Εκλογικό Αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, με αποτέλεσμα τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο Γρεβενών.

«Οι Πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων (όλων των συνδυασμών), και η εκλογική διαδικασία ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ένα λάθος του Υπουργείου κατά την κατανομή των εδρών, υποθηκεύει το μέλλον του δήμου Γρεβενών, δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο στη λειτουργία του αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία» τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «το επόμενο διάστημα τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι πάρα πολλά, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να ψηφιστούν, σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν, ακόμα και οι προγραμματισμένες πληρωμές οφειλών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αναίρεση αλλά η αναίρεση θα εκδικασθεί μετά την πάροδο τουλάχιστον δύο μηνών. Οι εκλογές σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» διεξάγονται ταχύτατα (σε 45 μέρες). Τα προβλήματα που προέκυψαν και αυτά που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά. Η αναίρεση όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά θα βάλει σε εκλογική ομηρία το Δήμο Γρεβενών, γιατί μπορεί να προκύψουν νέες ενστάσεις στο μέλλον και νέες αντιδικίες. Δεν θέλουμε να βάλουμε και σε άλλες περιπέτειες τους συνδημότες μας.

Έχω αποφασίσει προσωπικά να μην προχωρήσω σε αναίρεση της απόφασης, αυτό όμως δεν στερεί το δικαίωμα να το πράξουν όσοι έχουν έννομο συμφέρον».

Οι Εκλογές τόνισε για ακόμη μία φορά ο κ. Κουπτσίδης είναι ευθύνη άλλων και όχι δική μας. Εμείς θα προχωρήσουμε στην διεκδίκηση με ένδικα μέσα από το Υπουργείο Εσωτερικών να αποζημιώσει την ζημιά που θα υποστεί ο Δήμος Γρεβενών τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Τέλος ζήτησε από του Πολίτες του Δήμου να στηρίξουν το συνδυασμό του τονίζοντας: «το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου 2010 αποτελεί για μας παρακαταθήκη νίκης. Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Γρεβενών να επαναβεβαιώσουν το νωπό εκλογικό αποτέλεσμα, δίνοντας ακόμη ισχυρότερη εντολή, «ώστε να μην υπάρχει η όποια αμφισβήτηση».

Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς κομματικές ταυτότητες, διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς.

Μαζί συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο».

Γραφείο τύπου Δήμου Γρεβενών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.