Το διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης, μετά από ένσταση που υπέβαλλε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Γραμματέας της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Γρεβενών Γιώργος Γκουντρομίχος για μη εκλογή του, αφού όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων του πρώην Δήμου Γρεβενών έπρεπε να είναι 20 και όχι 18, αποφάσισε να γίνουν εκ νέου εκλογές. Απεφάνθη πως από τον πρώην Δήμο Θεοδώρου Ζιάκα έπρεπε να εκλεγούν 3 Δημοτικοί σύμβουλοι και όχι 4 που εκλέχτηκαν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον πρώην Δήμο Βεντζίων ( τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι έναντι τεσσάρων ) και από τον Δήμο Γρεβενών 20 αντί 18. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι στην δικαιοδοσία της νυν Δημοτικής Αρχής να υποβάλει ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Δικαστηρίου, γεγονός που ο ίδιος ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης αρνείται να πράξει.
” Τι; Θέλουν κάποιοι να αποδείξουν πως δεν είμαστε ελέφαντες; Εάν η Κυβέρνηση αποφασίσει να μας ¨σείρει¨ σε νέες εκλογές, δεν έχω καμία αντίρρηση να διεκδικήσω εκ νέου την εμπιστοσύνη και την ψήφο του λαού” δήλωσε στον Star Fm o Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Περιμένουμε να δούμε την απόφαση του Δικαστηρίου (αφού καθαρογραφεί), και το χρόνο των νέων εκλογών, εάν τελικά γίνουν, αφού ο “Καλικράτης” ίσως προβλέπει πιο ταχείς ή άλλες  διαδικασίες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το δικαστήριο ζητά να εκτελεστεί η τελεσίδικη απόφασή του  που δεν μπορεί να την προσβάλει κανένας,  σε 45 μέρες (1,5 μήνα) με τους ίδιους συνδυασμούς και τα ίδια ψηφοδέλτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.