Με τη φράση «Θα είναι απρόβλεπτες οι κοινωνικές αντιδράσεις στις Περιφέρειες Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου και δεν μπορώ να εκτιμήσω την αναστάτωση που θα προκληθεί στη Βουλή, αν δεν αλλάξει τώρα η χάραξη του Ε-65», ολοκλήρωσε την ομιλία του στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στις 12 Απριλίου 2011, ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών  κ. Θανάσης Χαντάβας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαντάβας, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα: «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πώς κλείνουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι υποθέσεις των δρόμων που διέρχονται από το βιότοπο της αρκούδας και εσείς στο Υπουργείο Υποδομών γνωρίζετε ακόμα καλύτερα από την εμπειρία σας με την Εγνατία οδό. Είναι άνευ ουσίας να καθυστερεί η ολοκλήρωση του Ε-65 και η έναρξη της κατασκευής του οδικού άξονα Δεσκάτης -Γρεβενών, αναμένοντας την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όλοι γνωρίζουμε ότι θα είναι απορριπτική για την υφιστάμενη χάραξη».

Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών με την έναρξη της ομιλίας του ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τους Βουλευτές για την πρόθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, να ζητήσει  αλλαγή χάραξης του Ε-65.

Την πρόταση αυτή, τόνισε ο κ. Χαντάβας, υποστηρίζουν η  Περιφέρεια Ηπείρου, οι Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων και πολλοί άλλοι Βουλευτές. «Θέλουμε η αλλαγή χάραξης του Ε-65, να περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση του Υπουργείου προς τις εταιρείες παραχώρησης», επεσήμανε ο κ. Χαντάβας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, οι Υφυπουργοί  κ. κ. Γιάννης Μαγκριώτης και Σπύρος Βούγιας και οι Γενικοί Γραμματείς κ. κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος,   Γιάννης Οικονομίδης και Χάρης Τσιόκας.

Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τους Βουλευτές για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και την πολιτική του Υπουργείου του για το έτος 2011.

Αναφερόμενος στα προβλήματα των συμβάσεων των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Ε-65, ανέλυσε τις ζημιογόνες ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο που εμπεριέχουν οι υφιστάμενες συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2007, ενημέρωσε τους Βουλευτές για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες παραχώρησης και ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα την τελική της πρόταση προς τις εταιρείες παραχώρησης. Η πρόταση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον επανασχεδιασμό του φυσικού αντικειμένου με νέες χαράξεις λόγω δικαστικών αποφάσεων ή σοβαρών πολιτικών λόγων που προέρχονται από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Γραφείου Τύπου Βουλευτή Γρεβενών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.