Μετά  το εξώδικο προς το Γ. Νοσοκομείο Γρεβενών  και την δημοσίευση του από την Ιερά Μητρόπολη στο περιοδικό ¨Όσιος Νικάνωρ  σχετικά με το παγκάρι του Ναΐσκου (δωρεά Κων/νου και Μαρίας Στεργιάδη )αισθανόμαστε την ανάγκη παρά τις άγιες ημέρες Αγάπης που περιμένουμε,  να απαντήσουμε στα όσα ανυπόστατα, ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται για το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Αναφέρεται στην παράγραφοIV της επιστολής προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου. <<IV.Η απαίτηση –άποψη να ανατεθεί η διαχείριση των μικρών εσόδων του Ναΐσκου σε επιτροπή που εσείς προτείνετε και στην οποία θα συμμετέχει και πλευρά εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γρεβενών, ώστε να διατίθεται το 70% των εσόδων στο φιλόπτωχο Ταμείο του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου (που θα διαχειρίζεται για τις ανάγκες τους)είναι απαίτηση –άποψη αντιτιθέμενη στη Νομοθεσία, αλλά και στην αποστολή της Εκκλησίας, όπως στην αρχή του παρόντος εκτίθεται.

Η Εκκλησία-ως θείον εγκαθίδρυμα – με λειτουργούς ειλικρινείς είναι η πλέον κατάλληλη για να διαχειρίζεται τα της  φιλανθρωπίας κονδύλια, να ιεραρχεί ανάγκες για όσους χρήζουν ανακούφισης ,χωρίς διακρίσεις φύλου ,θρησκείας, κομματικών πεποιθήσεων ή συνδικάτων των εργαζομένων. Η Ιερά Μητρόπολις Γρεβενών είναι σε θέση και έχει την εντιμότητα και την έξωθεν καλή μαρτυρία για τέτοια επιμελητεία και δεν έχει χρεία συνδικαλιστών και εκπροσώπων εργατικών ενώσεων και σωματείων . >>

Για τα παραπάνω θέλουμε να πληροφορήσουμε ότι:

α) Τα μέλη της επιτροπής είναι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου όπως, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, δύο κοινωνικοί  λειτουργοί, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας  και όχι υποχρεωτικά  μέλη του σωματείου όπως περιέργως αναφέρεται στην επιστολή.

β)Το σωματείο των εργαζομένων δεν έχει κανένα φιλόπτωχο ταμείο.

γ)Το ταμείο του σωματείου ενισχύεται από τις εισφορές των εργαζομένων και μόνο από αυτούς για τις ανάγκες του.

δ)Το σωματείο από το ταμείο του έχει προσφέρει κατά καιρούς, στο γηροκομείο της Μητρόπολης.

ε) Τα χρήματα που μαζεύονται στο παγκάρι του ναΐσκου, είναι τα πιο πολλά από το κερί που ανάβουν οι περίπου 300 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίοι φροντίζουν το ναό και δεν διεκδικούν χρήματα , όπως αναφέρεται στην επιστολή.

στ) Αναφέρεται  ότι η εκκλησία έχει λειτουργούς ειλικρινείς και είναι η πλέον κατάλληλη να διαχειρίζεται κονδύλια φιλανθρωπίας .Έχει και το Νοσοκομείο ειλικρινείς  λειτουργούς, ανιδιοτελείς, ευαίσθητους και με επιστημονικές γνώσεις   για την ψυχική και οικονομική βοήθεια  σε κάθε ανήμπορο, που βρίσκετε στο κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο, με τον οποίο έρχονται σε άμεση καθημερινή επαφή και με αυτόν και με το οικογενειακό του περιβάλλον . Την ειλικρίνεια δεν την χαρίζουμε σε κανέναν αποκλειστικότητα.

Όσο για την έξωθεν καλή μαρτυρία και την εντιμότητα , δεν την  αμφισβητήσαμε από κανέναν αλλά δεν  δεχόμαστε  να  αμφισβητείται στους  εργαζόμενους του Νοσοκομείου,  που χειρίζονται τα κοινωνικά θέματα με την ευαισθησία, την εμπειρία και τις γνώσεις τους,  που έχουν σπουδάσει στα πανεπιστήμια , τους οποίους και εκπροσωπούμε.  Για όσα αναφέρονται περί συνδικαλισμού και σωματείου.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΓΚΑΡΙ.  ΑΠΛΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΪΣΚΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

ΥΓ. Θέλουμε  ακόμα  να πληροφορήσουμε  ότι, από την ημέρα των εγκαινίων και εντεύθεν, δεν έχει επισκεφθεί το εκκλησάκι ποτέ ιερέας να λειτουργήσει, ούτε στην εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη χάρη των οποίων είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι.

Επίσης δημοσιεύτηκε αυτές της ημέρες ότι το εκκλησάκι του Νοσοκομείου παράνομα  λειτούργησε , όπως και το εκκλησάκι  του Στρατοπέδου, αλλά και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, του οποίου τα πάθη και την Ανάσταση σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε και αυτός σαν παράνομος  σταυρώθηκε .
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο Πρόεδρος του Σωματείου

Πέτρου Στέργιος

Τα μελη

Βαρσάμης Σ. Ιωαννης    Αντιπροεδρος
Ρόβα Στεργιανη               Γραμματέας
Μπλαζομύτη Κων/νια    Ταμίας
Βαρσαμης Χ Ιωάννης       Μέλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.