Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, η συναυλία διαμαρτυρίας για το προτεινόμενο κλείσιμο ή υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με το συγκρότημα «Πριγκηπέσα» του Δημήτρη Καραπούλιου, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ γιατί συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωσή μας.  Στο διάλλειμα της συναυλίας πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση και μετά από συζήτηση εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 8.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών λαϊκή συνέλευση με την παρουσία του ιερέα μας του Παπα-Θύμιου, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Ντάγκα, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκα, των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Στεριόπουλου και Ζεμπίλη, του Προέδρου Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλή και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Καραλιόλιου, όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και πάρα πολλών κατοίκων του χωριού.

Στη συνέλευση προηγήθηκε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε ο Βουλευτή μας κ. Χαντάβας με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου. Έτσι με βάση τις δηλώσεις της κ. Υφυπουργού, εκτιμούμε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για συγχώνευση του Σχολείου μας στο  6/θέσιο Σχολείο στην Κιβωτό και ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βουλευτή μας για τη μεγάλη συμβολή που είχε σ’ αυτό. Παράλληλα όμως τονίζουμε ότι αυτή η κατάκτηση είναι και αποτέλεσμα ενός πολύ μεγάλου, καλά συντονισμένου και ενωτικού αγώνα, στον οποίο πρωτοστάτησαν ηΕκκλησία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η Τοπική Κοινότητα, ο Αθλητικός Σύλλογος, ο Γεωργικός Συνεταιρισμός, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου μας, μαζί με πάρα πολλούς κατοίκους του χωριού. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Επίσης ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και το Δήμο Γρεβενών για τη συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα μας.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους κάθε σκέψη για κατάργηση του Σχολείου μας και συγχώνευσή του με Σχολείο της πόλης των Γρεβενών. Ήδη, σε συγκέντρωση που έγινε χτες, ομόφωνα οι γονείς και κηδεμόνες όλων των μαθητών δήλωσαν ότι επιθυμούν τα παιδιά τους να συνεχίσουν να φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών και απέρριψαν κατηγορηματικά κάθε σκέψη για  συγχώνευση του Σχολείου με σχολείο της πόλης των Γρεβενών. Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι από την αρχή στόχος μας ήταν να παραμείνει και να λειτουργήσει ως 2/θέσιο το Σχολείο μας και αυτός συνεχίζει να είναι ο στόχος μας μέχρι την πραγματοποίησή του. Θεωρούμε ότι το Σχολείο μας έχει όλες τις προϋποθέσεις και επιβάλλεται να λειτουργήσει ως 2/θέσιο, γιατί το σχολικό έτος 2011-2012 θα έχει δεκαπέντε  μαθητές, και ίσως δεκαέξι μαθητές, δηλαδή, όσους ακριβώς προβλέπει και ο νόμος  (ΦΕΚ 1507/ 13 Οκτωβρίου 2006). Απορρίπτουμε ως εκβιαστικό το δίλημμα ή μονοθέσιο ή Γρεβενά  και θέλουμε να ρωτήσουμε, πως δικαιολογείται το Σχολείο των Αμυγδαλεών με δεκαπέντε (και ίσως δεκαέξι) μαθητές να είναι μονοθέσιο και τα  Σχολεία της Σαρακίνας και του Φελλίου με λιγότερους μαθητές να λειτουργήσουν ως 2/θέσια; Επίσης η κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι «το 6/θέσιο Σχολείο της Κιβωτού με μόνο 48 μαθητές το πρότεινε για να τονώσει την ύπαιθρο», γιατί τώρα προτείνει 1/θέσιο Σχολείο στις Αμυγδαλιές με δεκαπέντε (και ίσως δεκαέξι) μαθητές; Τώρα δεν θέλει να τονώσει την ύπαιθρο ή το κάνει για να τιμωρήσει τους «ανυπότακτους»; Ενημερώνουμε την κ. Υφυπουργό ότι το Σχολείο μας δεν απέχει ούτε 5 ούτε 10 χιλιόμετρα, όπως δήλωσε, από το κοντινότερο πολυθέσιο σχολείο, αλλά 17 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Νάστο, ότι έχει δεσμευτεί δημόσια  πως «αν παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών θα λειτουργήσει ως 3/θέσιο».

Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Βουλευτή ότι και εκείνος έχει δεσμευτεί δημόσια ότι το Σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως 2/θέσιο και ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί (κατά 99% όπως δήλωσε χαρακτηριστικά) και είμαστε σίγουροι ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του.

Προειδοποιούμε, λοιπόν, τον κ. Βουλευτή και το Υπουργείο Παιδείας πως αν τελικά το Σχολείο μας καταργηθεί ή υποβιβαστεί σε 1/θέσιο (αν δηλαδή υπερισχύσει το 1%) τότε θα επανέλθουμε μετατρέποντας  σε διαρκείας όλες τις προειδοποιητικές μορφές κινητοποίησης στις οποίες έχουμε προχωρήσει ως τώρα.

Έτσι και στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θα προβούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση ή υποβάθμιση του Σχολείου μας στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 10.30π.μ.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Δήμου Γρεβενών, για να γίνει συνάντηση στην Αθήνα με αντιπροσωπεία του, με σκοπό να απαιτήσει τη συνέχιση της  λειτουργίας ως 2/θέσιου του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ότι αν παρ’ όλα αυτά κλείσει το Σχολείο μας ή υποβιβαστεί, τότε  είμαστε αποφασισμένοι να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας όλοι Πρόεδροι και οι Σύμβουλοι των φορέων των Αμυγδαλεών (Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροτικός Συνεταιρισμός και Αθλητικός Σύλλογος), να μην προσκαλέσουμε κανέναν εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης ή της Κυβέρνησης στο χωριό μας και να μην παραβρεθούμε σε καμία επίσκεψη εκλεγμένων ή υποψηφίων όλων των συνδυασμών, όλων των κομμάτων σε Τοπικές, Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Καλούμε τέλος  το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας και να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.