«Επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα και όχι τυχαία για ένα κάνουμε πράξη ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ανθρώπους που για κάποιο λόγο ζουν μόνοι και που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και αντιμετώπιση» τόνισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραλαβής-παράδοσης δέκα (10) συσκευών τηλεβοήθειας ΟΤΕAlert, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών.
Η  7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έτσι κάθε χρόνο στις  επτά (7) Απριλίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Μία ημέρα όχι τόσο γιορτής όσο προβληματισμού για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή μας. Οφείλουμε όλοι να παρέχουμε τη δυνατότητα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των ασθενών  με σύγχρονα μέσα και στο τόπο του, ώστε ο Πολίτης και του πιο απομεμακρυσμένου χωριού να αισθάνεται ασφάλεια και όχι  φόβο για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος και  χωρίς να χρειάζεται συνεχείς μετακινήσεις σε άλλες περιοχές χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Θα παραδώσουμε σε δέκα (10) ηλικιωμένους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», συσκευές τηλεβοήθειας ΟΤΕAlert, στο πλαίσιο των δράσεων και των πρωτοβουλιών της διαδημοτικής εταιρείας CitiesΝet, ο Δήμος Γρεβενών αποτελεί ιδρυτικό μέλος της, ενώ οι συσκευές παρέχονται από τον ΟΤΕ κατόπιν συμφωνίας.
Η εν λόγω υπηρεσία τηλε-βοήθειας παρέχει με ιδιαίτερη φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη, προστασία καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και εξασφαλίζει τη λήψη βοήθειας με την απλή πίεση ενός πλήκτρου της συσκευής, χωρίς την ανάγκη απομνημόνευσης και κλήσης τηλεφωνικών αριθμών. Δηλαδή, συνδέονται στην τηλεφωνική γραμμή της οικίας του και μέσα από το φορητό κουμπί τηλε-ειδοποίησης, ο χρήστης έρχεται σε επαφή με το τηλεφωνικό κέντρο της τηλε-βοήθειας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Η βοήθεια προσφέρεται μέσα από ζωντανή συνομιλία με τους έμπειρους χειριστές του κέντρου, που απαντούν στην κλήση και ενεργούν τάχιστα για τον συντονισμό των προδιαγεγραμμένων ενεργειών και την προσφορά βοήθειας.
Η ποιότητα στην καθημερινότητα των δημοτών μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Δεσμευθήκαμε για ένα Δήμο ανθρωποκεντρικό με κοινωνικό πρόσωπο και αυτό κάνουμε με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα έχουν και συνέχεια. Ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει και στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.
Σήμερα παραλαμβάνουν οι πρώτοι δικαιούχοι, η επιλογή των οποίων έγινε από την Υπηρεσία «Βοήθεια σο Σπίτι». Στην πορεία θα υπάρξουν και άλλοι τόνισε ενώ συνεχάρη τους ανθρώπους που εργάζονται στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν.
Για τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας προς τους κοινωνικά η γεωγραφικά αποκλεισμένους αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της CitiesNet A.E  Οδυσσέας Ράπτης, ενώ ο Προϊστάμενος του ΟΤΕ Γρεβενών κ. Μιχάλης Περικλής τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΟΤΕ θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην Τεχνική Υποστήριξη.
Τέλος ο Δήμαρχος παρέδωσε στους δικαιούχους τις συσκευές οι οποίοι είναι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων: Ζιάκα, Τρικώμου, Μεγάρου, Οροπεδίου, Πολυδένδρου, Κηπουρειού, Αγίων Θεοδώρων, Δοξαρά και Πόλης Γρεβενών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ανδρέας Τόσκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Παρασκευαΐδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάιος Κόραβος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.