Στα studio του Star-fm 933 βρέθηκαν σήμερα οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Γεωργίου και των Αμυγδαλιών. Αφού ξεναγήθηκαν στους χόρους του σταθμού, πήραν θέση πίσω από τα μικρόφωνα όπου μίλησαν για τις δράσεις που “τρέχουν” ως σχολεία αναφορικά με το περιβάλλον και την υγεία. Ειδικότερα τα παιδιά του Αγίου Γεωργίου αλλά και η δασκάλα τους Παναγιώτα Παπανδρέου,  μίλησαν για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που  “εφαρμόζουν”  στο σχολείο τους ενώ τα παιδιά των Αμυγδαλιών ζήτησαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στο σχολείο τους για να εξοικονομίσουν ενέργεια από τον ήλιο. Ο Προϊστάμενος του σχολείου τους και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου των Αμυγδαλιών,   αναφέρθηκε και στο δόντι καρχαρία που βρήκαν στην περιοχή τους και που το δώρισαν στο μουσείο της Μηλιάς που επισκέφθηκαν πιο πριν. “Αυτό δείχνει πως πριν εκατομμύρια χρόνια η περιοχή μας ήταν θάλασσα ” είπε ο Αργύρης Καραλιόλιος.

Σε ερώτησή μας προς τα παιδιά των Αμυγδαλιών τι θα γίνει εάν τελικά το σχολείο τους θα κλείσει,  απάντησαν όλα με μια φωνή πως θα αναγκαστούν να φύγουν από το χωριό που τόσο αγαπούν και θα μετακομίσουν στην πόλη.

” Δεν θα πάμε στο σχολείο της Κιβωτού. Τα σχολεία των Γρεβενών είναι πιο κοντά στις Αμυγδαλιές και δεν γίνεται να είμαστε μέσα στα λεωφορεία, μία  και πλέον ώρα κάθε μέρα για να πάμε σχολείο ” είπανε οι μικροί μαθητές.

Πριν έρθουν στο ραδιόφωνό μας τα παιδιά είχαν επισκεφθεί ένα τυπογραφείο της πόλης,τον Τηλεοπτικό σταθμό TRM τον ραδιοσταθμό MIX-FM αλλά και το Δημαρχείο. (Ακολουθεί ρεπορτάζ του Δήμου Γρεβενών) :

«Καλωσορίζω τους μικρούς μαθητές, το μέλλον αυτού του τόπου. Η παρουσία τους αποτελεί ένα ευχάριστο αλλά και εποικοδομητικό ταυτόχρονα διάλειμμα για εμάς να συζητάμε με τους μικρούς μας φίλους τα προβλήματά τους και τις οικολογικές τους ανησυχίες», με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης υποδέχθηκε τους Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αμυγδαλεών και Αγίου Γεωργίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στο Δημοτικό Κατάστημα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

Οι μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τους Δασκάλους τους επισκέφθηκαν τον κ. Δήμαρχο υλοποιώντας δράσεις στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Σκοπός μας είναι τόνισαν οι Δάσκαλοι, τα παιδιά να μάθουν για την εξοικονόμηση ενέργειας και να γνωρίσουν φιλικές προς το περιβάλλον ενέργειες, ενώ κατέθεσαν και αίτημα για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Πλακών στις στέγες των Σχολείων.

Δίνουμε προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες και προτάσεις με περιβαλλοντική ευαισθησία, ιδιαίτερα δε σε αυτές που καταθέτουν οι Νέοι μας τόνισε ο κ. Δήμαρχος. Σχετικά με το αίτημα που του ετέθη, υπάρχει είπε Πρόγραμμα για ενεργειακά κτίρια, είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα των συγχωνεύσεων Σχολείων του Δήμου τόνισε μεταξύ άλλων: «οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που υλοποιούν τα Περιφερειακά Σχολεία του Δήμου μας, είναι ένα μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ότι τα περιφερειακά σχολεία είναι ζωντανά, επιτελούν σημαντικό έργο, έργο για το οποίο βραβεύονται. Είναι επιβεβλημένο τα σχολεία αυτά να παραμείνουν και να μη συγχωνευτούν. Πιστεύω κατέληξε ότι ο αγώνας που ξεκίνησε, τον οποίο ομόφωνα στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, θα έχει αίσιο τέλος».

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο της Μηλιάς όπου και παρέδωσαν ένα Παλαιοντολογικό εύρημα που βρέθηκε στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος Αμυγδαλεών. Πρόκειται για δόντι Καρχαρία.

Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ζούμε σε έναν μοναδικό τόπο, τόνισε ο κ. Δήμαρχος με πλούσια παλαιοντολογική ιστορία και ευρήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, για τα οποία τα Γρεβενά δεν αποκλείετε να ξαναμπούν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ.κ. Κων/νος Μιχαλογιάννης και Αθανάσιος Καραγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάιος Κόραβος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.