Για μια ακόμα φορά παραθέτουμε τα επιχειρήματα της διατήρησης του δημοτικού σχολείου Κνίδης ως σχολικής μονάδας της περιοχής των Βεντζίων:
– Το Δημοτικό ολοήμερο σχολείο Κνίδης είναι το πλέον νεόκτιστο της περιοχής Βεντζίου και το πλέον σύγχρονο από άποψη κατασκευής και αισθητικής και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή:
-Διαθέτει όλους τους αναγκαίους χώρους ( τρείς μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και δύο αίθουσες που διατίθενται για τη διδασκαλία ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικής γλώσσας)
– Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα με όλα τα διδακτικά και εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
– Έχει μεγάλο προαύλιο όπου τα παιδιά αναπτύσσουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
-Λειτουργεί χώρος βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού.
-Λειτουργεί μόνιμα, οργανικά το ολοήμερο, όπου διδάσκονται αγγλικά, ξένες γλώσσες, πληροφορική, θέατρο μουσική και φυσική αγωγή διαθέτοντας όλα τα μέσα για την διδασκαλία αυτών.
– Λειτουργεί σύστημα τηλεδιάσκεψης στην εκπαίδευση (Εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσω υπολογιστή)
( Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Κνίδης επικοινωνούν μέσω υπολογιστή με σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού) Είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτότυπο στον τομέα της εκπαίδευσης.
-Λειτουργεί αδιαλείπτως από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα.
-Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στο πρόγραμμα οίκαδε (31-5-2007)
-Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας των μαθητών από ολόκληρη την περιοχή Βεντζίου.
– Λειτουργούν προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας.
Η Κνίδη είναι το χωριό της περιοχής με τον περισσότερο μόνιμο πληθυσμό και σημαντική οικονομική δραστηριότητα.
-Ήταν έδρα του δήμου και διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες.
– Διαθέτει κέντρο υγείας , δημοτικό κατάστημα, ΚΕΠ ( κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών) που μπορούν να συνδράμουν στην καλή λειτουργία του σχολείου.
– Τελευταίως λειτουργεί κεραία ασύρματου ΙΝΤΕΡΝΕΤ εμβέλειας 400 μέτρων μπροστά στο χώρο του δημαρχείου.
-Βρίσκεται πλησιέστερα στην πόλη των Γρεβενών και στη διαδρομή των κατοίκων των λοιπών χωριών προς την πόλη των Γρεβενών. Εξυπηρετείται από τακτική συγκοινωνία.
Από τη Κνίδη κατάγονται οι περισσότεροι μαθητές της περιοχής και το επόμενο διδακτικό έτος η πλειοψηφία των μαθητών θα προέρχεται από το δημοτικό σχολείο Κνίδης.
Λόγω της θέσης της εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς και τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής αφού είναι ευκολότερη και η επικοινωνία με το σχολείο. Το πιο απομακρυσμένο χωριό είναι το Νεοχώρι που απέχει 17 χιλιόμετρα.
Όλοι εμείς οι γονείς αλλά και όλοι οι κάτοικοι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία το δημοτικού σχολείου Κνίδης γιατί προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές και στην ευρύτερη κοινωνία του Βεντζίου.
Η διατήρησή του αποτελεί και επιθυμία όλης της περιοχής του Βεντζίου.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
Του δημοτικού σχολείου Κνίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.