Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών και του Δημάρχου Δεσκάτης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

31 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας και ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νικόλαος Μίγκος .Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι προοπτικές επαναλειτουργίας του εργοστασίου κατασκευής στρατιωτικών διχτυών της Δεσκάτης και η δυνατότητα κατασκευής από το Στρατό γέφυρας στο ρέμα Σιούτσας.
Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών ενημέρωσε τον Υπουργό για την οικονομική δυσπραγία και την ανεργία που πλήττει την κοινωνία της Δεσκάτης και για τη θετική επίδραση που θα είχε στην οικονομία της περιοχής η ενδεχόμενη επαναλειτουργία του εργοστασίου κατασκευής στρατιωτικών διχτυών που απασχολούσε περίπου 70 άτομα.
Όπως τόνισε ο κ. Χαντάβας «δεν ζητούμε ευνοϊκή μεταχείριση, θέλουμε να πληροφορηθούμε αν ο στρατός προτίθεται να προμηθευτεί δίχτυα».
Ο Βουλευτής ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό για το ατύχημα της Σιούτσας και για την άμεση ανάγκη κατασκευής γέφυρας για την προστασία των πολιτών και των μαθητών που καθημερινά διέρχονται το ρέμα . Τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και παρακάλεσε τον Υπουργό να αναλάβει ο Στρατός την κατασκευής της γέφυρας.
Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του, έδωσε εντολή να εξεταστεί άμεσα εκ μέρους του Στρατού, η δυνατότητα κατασκευής της γέφυρας και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα ενημερώσει τον κ. Χαντάβα όσο και τον κ. Μίγκο.
Σε ότι αφορά στο εργοστάσιο κατασκευής στρατιωτικών διχτυών, ο Υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν ανάγκες του στρατού για το συγκεκριμένο υλικό, οι οποίες προβλέπεται να καλυφθούν το καλοκαίρι και θα δοθεί η δυνατότητα και στο εργοστάσιο της Δεσκάτης να συμμετάσχει με νόμιμο τρόπο στη διαδικασία προμήθειας.

This entry was posted on Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2011 at 14:24 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply