Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών λαϊκή συνέλευση με την παρουσία του Αντιδημάρχων κ. Μιχαλογιάννη, του γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Τότσκα, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκα και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Καραλιόλιου, όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και πάρα πολλών κατοίκων του χωριού.

Στη συνέλευση προηγήθηκε ενημέρωση για την επιτυχημένη κατάληψη των Γραφείων της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έγινε την Τετάρτη 23 Μαρτίου και τη συνάντηση που έγινε το  Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, αντιπροσωπείας από εκπροσώπους όλων των φορέων των Αμυγδαλιών (Εκκλησία, Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπική Κοινότητα, Αθλητικός Σύλλογος, Γεωργικός Συνεταιρισμός, μαζί με πάρα πολλούς κατοίκους του χωριού), με το βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα Θανάση. Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βουλευτή, οι εκπρόσωποι των φορέων αφού πρώτα ευχαρίστησαν τον κ. Βουλευτή για τη δημόσια υποστήριξη του αιτήματός τους και την επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για να μη κλείσει το Δημοτικό Σχολείο των Αμυγδαλεών, του ζήτησαν να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν θα καταργηθεί το Σχολείο τους.  Ο κ. Βουλευτής, αφού αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά τους, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου τους και  υποσχέθηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, θα δώσει μάχη είπε χαρακτηριστικά, για να παραμείνει σε λειτουργία το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Δεσμεύτηκε τέλος δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι το Σχολείο τους δεν πρόκειται να κλείσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως 2/θέσιο (κατά 99% δήλωσε χαρακτηριστικά).

Μετά από αυτή την εξέλιξη και σε ένδειξη καλής θέλησης, αποφασίστηκε ομόφωνα, να ανασταλούν προσωρινά, όλες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ευχαριστούν, για άλλη μια φορά, και δημόσια το  Βουλευτή Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα για τη στήριξη του αιτήματός τους και περιμένουν  με ανυπομονησία  την υλοποίηση της δέσμευσής του. Αυτή τη φορά αποφασίστηκε να διατρανώσουν το αίτημά τους να μην καταργηθεί το Σχολείο τους με συναυλία διαμαρτυρίας με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με το συγκρότημα «Πριγκηπέσα» του Δημήτρη Καραπούλιου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 8.00μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προειδοποιούν όμως τον κ. Βουλευτή και το Υπουργείο Παιδείας πως αν τελικά το Σχολείο τους καταργηθεί (αν δηλαδή υπερισχύσει το 1%) τότε θα επανέλθουν μετατρέποντας  σε διαρκείας όλες τις προειδοποιητικές μορφές κινητοποίησης που έχουν προχωρήσει ως τώρα.

Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Δήμου, για συνάντηση στην Αθήνα με αντιπροσωπεία του, με σκοπό να απαιτήσει τη συνέχιση της  λειτουργίας ως 2/θέσιου του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών.

Δηλώνουν κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ότι αν παρ’ όλα αυτά κλείσει το Σχολείο τους, τότε  είναι αποφασισμένοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλοι Πρόεδροι και οι Σύμβουλοι των φορέων των Αμυγδαλεών (Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροτικός Συνεταιρισμός και Αθλητικός Σύλλογος),  να μην προσκαλέσουν κανέναν εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης ή της Κυβέρνησης στο χωριό μας και να μην παραβρεθούν σε καμία επίσκεψη εκλεγμένων ή υποψηφίων όλων των συνδυασμών, όλων των κομμάτων σε Τοπικές, Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Καλούν τέλος  το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά τους και να εξαιρέσει από την τελική απόφαση για συγχώνευση το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.