«Ο Δήμος Γρεβενών θα στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει σχέση με το Περιβάλλον τόνισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Γρεβενών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτές οι εκδηλώσεις οι οποίες καλλιεργούν την οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών και της νέας γενιάς, η οποία αποτελεί το δικό μας «όπλο» για την ανάδειξη της περιοχής μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος και της οικολογικής μας ευαισθησίας.

Ως Δήμος τόνισε θα αξιοποιήσουμε και θα υλοποιήσουμε Προγράμματα και δράσεις που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό θα το πετύχουμε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών, η οποία είναι και η αρμόδια υπηρεσία και τον Κυνηγητικό Σύλλογο Γρεβενών, ο οποίος παραδίδει όλα αυτά τα χρόνια μαθήματα οικολογίας».
Τέλος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν συνέχεια.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, από τον Κυνηγητικό Σύλλογο Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών, το Κ.Π.Ε.Γ., τη Διεύθυνση Δασών, και το ΕΠΑΛ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και περιελάμβανε τις παρακάτω δράσεις: α) παρουσίαση του προγράμματος «Όρλιακας: «το δάσος των χρωμάτων» στο χώρο του ΚΠΕΓ β) δενδροφύτευση από τους μαθητές του ΕΠΑΛ του Φυτού Ιπποφαές στο εκτροφείο του Κυνηγητικού Συλλόγου στην Τοπική Κοινότητα Ελευθέρου και γ) απελευθέρωση Κολχικού Φασιανού και γνωριμία των μαθητών με την Ορεινή Πέρδικα, στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.