Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Δεσκάτης – Παπα-Θύμιος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Μάρτιος 22nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης, κλειστά ήταν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου, διότι αντιδρούν στο κλείσιμο των τριών σχολείων της πόλης. Στην συνέχεια οι κάτοικοι κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

«Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση κάποια μικρολάθη  που έκανε σ’ αυτό τον σχεδιασμό θα τα διορθώσει», δήλωσε ο Δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος μιλώντας στον Star-fm 933 και σε ερώτησή μας για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει,  απάντησε πως πιστεύει ότι  θα τα πάρει πίσω και δεν συζητά για θεωρητικά ενδεχόμενα.

Λιγότερο αισιόδοξος ακούστηκε στον σταθμό μας ο Παπα – Θύμιος, ο ιερέας των Αμυγδαλιών που μίλησε για τις κινητοποιήσεις* που γίνονται από την επιτροπή αγώνα αλλά και από τους κατοίκους του χωριού του για να μην κλείσουν τα σχολεία στα Γρεβενά.

«Η εκκλησία βοήθησε όλα τα σχολεία και έχει λόγο στην εκπαίδευση. Να θυμίσω πως ο Κοσμάς  Αιτωλός δημιούργησε 200 και πλέον σχολεία και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς της Τουρκοκρατίας. Οι Τούρκοι τα άφησαν να λειτουργήσουν ενώ αυτοί  (υπονοώντας την Κυβέρνηση),  θέλουν να τα κλείσουν. …Όλοι οι κάτοικοι είμαστε σαν μια γροθιά και θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε» είπε ο πάτερ και κατέληξε λέγοντας: «Ο θεός να βάλει το χέρι του».

*Διαβάστε για τις επόμενες κινήσεις των κατοίκων των Αμυγδαλιών. Πατήστε εδώ.

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 22nd, 2011 at 15:24 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply