Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και όχι τυχαία, αφού συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Ημέρα υπενθύμισης προς κάθε κατεύθυνση της τεράστιας σημασίας και προσφοράς του Δάσους προς τον άνθρωπο αλλά και έντονου προβληματισμού για την προστασία του.
Βιώνουμε καθημερινά τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στο πλανήτη μας, αλλαγές που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για προστασία των δασών με έργα και όχι με ευχολόγια.
Ένα σημαντικό αγαθό της φύσης, με πολύπλευρη προσφορά για την ίδια μας τη ζωή, που εκτός των άλλων ευεργετικών του λειτουργιών συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου, έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένους πολίτες όλο το χρόνο από όποια θέση και αν κατέχουν και όχι από απλούς παρατηρητές.
Τα Δάση αποτελούν σημαντική εθνική κληρονομιά και η προστασία τους είναι υπόθεση όλων μας.
Το 2011 έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνές Έτος Δασών, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την αξία των Δασών στη ζωή μας.
Εμείς οι Γρεβενιώτες έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν πανέμορφο και καταπράσινο τόπο με μοναδική ποικιλία δασών. Τον Εθνικό Δρυμό της «Βάλια Κάλντα» με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα.
Αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αυτό το αγαθό που απλόχερα μας χάρισε η φύση, να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε ανέπαφο στα Παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.