Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

(Διαχρονικα εμπόδια – μεγάλες συμπληγάδες)… – Γράφει ο Θανάσης Νούτσος, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Μάρτιος 21st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση που έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα συσσωρευμένα πολλών δεκαετιών και δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται σε συνθήκες πολέμου. Βλέποντας λάθη-καθυστερήσεις-παλινωδίες, υπαρκτά προβλήματα χωρίς αμφισβήτηση στη σημερινή κυβέρνηση , το ζήτημα που τίθεται από πολλούς είναι αν το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι ικανό να βγάλει τη χώρα από την κρίση.Αρκετοί ισχυρίζονται ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση.Θα έχουμε τότε διαφορετική οικονομική πολιτική; Όχι σίγουρα.Θα πάρουν πιο γενναία μέτρα μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος; Η ιστορία δείχνει ότι οι οικουμενικές κυβερνήσεις ήταν αναποτελεσματικές και τα κόμματα που συμμετείχαν είχαν στραμμένο το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Εκείνο που θέλουν να πετύχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο μαυρίζοντας τα πάντα είναι να αποτρέψουν κάθε θεσμική αλλαγή.

– Θέλουν να αποτρέψουν το πρόγραμμα διαύγειας που εξασφαλίζει τη σωστή διαφανή διαχείριση του κάθε ευρώ.
-Θέλουν να μην ψηφιστεί η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που βάζει το ρόλο του βουλευτή σ΄ άλλη διάσταση, που σπάει τη σχέση συναλλαγής πολίτη – πολιτευτή και υποχρεώνει το πολιτικό σύστημα σε συλλογική λειτουργία και όχι προσωπική.
– Θέλουν να μην εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο.
– Θέλουν να μην εφαρμοστεί το νέο φορολογικό σύστημα που αλλάζει τα δεδομένα ετών.
– Θέλουν να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές που αλλάζουν το Ελληνικό κράτος, μέσω των θεσμών που εγκαθιστούν, αποτρέποντας τις ισχυρές ομάδες να κατευθύνουν τα πολιτικά πράγματα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα σε βάρος των πολλών.
Η καθιέρωση κανόνων- θεσμών που θα ισχύουν με τον ίδιο τρόπο για όλους τους Έλληνες είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της κυβέρνησης, ένα στοίχημα μεγαλύτερο ακόμη και του οικονομικού προβλήματος, αφού θα χτυπήσει στη ρίζα τη μεγαλύτερη αδυναμία του κράτους μας, την ηθική παρακμή των αξιών. Κοινωνία με αξίες, με καθαρούς κανόνες για όλους έχει το πιο ισχυρό δίχτυ προστασίας των αδυνάτων. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που γίνεται τόσο μεγάλη πολεμική εναντίον της κυβέρνησης. Θέλουν να εμποδίσουν τις θεσμικές αλλαγές, θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα ετών, θέλουν να διατηρήσουν μια νοοτροπία ανυποληψίας του Ελληνικού κράτους για να μπορούν να το χρησιμοποιούν προς όφελος ολίγων. Η μάχη αυτή δεν περιορίζεται στα όρια ενός κόμματος, εξάλλου είναι κοινή παραδοχή ότι η διαπλοκή είναι διακομματική. Το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο πρέπει ο καθένας να τοποθετηθεί είναι με ποιούς συντάσσεται και πώς αυτό επαληθεύεται με την καθημερινή πρακτική.

Νούτσος Αθανάσιος
Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 21st, 2011 at 14:18 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply