Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με επικεφαλής τον ιερέα μας Παπα-Θύμιο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκα και τη συμμετοχή πάρα πολλών Αμυγδαλιωτών,  η μονοήμερη προειδοποιητική κατάληψη των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, εκφράζοντας έτσι την οργή και την αγανάκτηση που διακατέχει όλους τους Αμυγδαλιώτες για την κατάργηση του Δημοτικού  Σχολείου και τη συγχώνευσή του στην Κιβωτό. Από όλους τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση του αιτήματος να παραμείνει και να λειτουργήσει ως 2/θέσιο το Δημοτικό τους Σχολείο. Δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη συγχώνευση του Σχολείου τους στην Κιβωτό και ούτε πρόκειται κανένας μαθητής από τις Αμυγδαλιές να πάει στο Σχολείο της Κιβωτού. Κάλεσαν το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά τους, διαφορετικά είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τα άκρα. Έδωσαν ραντεβού  στη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Από όλους τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε μεγάλη  ικανοποίηση για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους που εκφράστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη, από τους Αντιδημάρχους κ. Καραγιάννη, κ. Μιχαλογιάννη και κ. Παρασκευαΐδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Χάτσιο και κ. Γιάτσιο και τη Δημοτική Σύμβουλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης κ. Ντάγκα, οι οποίοι τους επισκέφτηκαν στο χώρο της κατάληψης, καθώς επίσης και προς το Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα ο οποίος με επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή υποστηρίζει κι αυτός το αίτημά μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος και για μια ακόμη φορά απαιτούν από το Υπουργείο Παιδείας να μην καταργήσει το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών, γιατί αν μη τι άλλο, είναι το μεγαλύτερο Σχολείο του Δήμου, στο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου, με το μεγαλύτερο υψόμετρο, την μεγαλύτερη επικινδυνότητα κατά τη μεταφορά, τη μεγαλύτερη απόσταση (πολύ πάνω  από μισή ώρα το καλοκαίρι και μπορεί πάνω από μια βδομάδα το χειμώνα), με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ιστορία (από το 1870), το μοναδικό οικολογικό Σχολείο της Δυτικής Μακεδονίας και το μοναδικό που διατηρεί ενημερωμένη ιστοσελίδα στην Π.Ε. Γρεβενών, η οποία μάλιστα αναδείχτηκε σε τρεις διαγωνισμούς  στις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
Επίσης καλούμε  όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».

Το ψήφισμα το υπογράφουν:

1. Για την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεών

Ο Πρόεδρος    Αθανάσιος Πατσιαρίκας

2. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών

Ο Πρόεδρος      Αργύριος Καραλιόλιος

3. Για τους Γονείς όλων των μαθητών του Σχολείου

Ο εκπρόσωπός τους Αθανάσιος Λιάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ:

Πραγματοποιήθηκε κατάληψη των Γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.