Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17Μαρτίου το μεγάλο Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα κατά του κλεισίματος των σχολείων και στη συνέχεια έγινε πορεία από το ρολόι των Γρεβενών μέχρι το Διοικητήριο όπου επέδωσαν ψήφισμα στις διευθύνσεις εκπαίδευσης .




Το ψήφισμα που κετέθεσαν στις διευθύνσεις Α Βάθμιας και Β Βάθμιας εκπαίδευσεις  είναι το εξής:

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Γρεβενών, και αντιδρώντας στην ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για κατάργηση σχολικών μονάδων στην περιοχή μας, ενώσαμε σήμερα τις φωνές μας, τις φωνές του αδάμαστου και περήφανου γρεβενιώτικου λαού που σήμερα με την μαζική συμμετοχή του απάντησε με αποστομωτικό τρόπο στους «κηδεμόνες» και στους γραφειοκράτες που θέλουν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.
Διαδηλώνουμε και εκφράζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις τα ακόλουθα:
-Είμαστε ενάντια σε οποιοδήποτε κλείσιμο σχολείου στο Δήμο Γρεβενών.
-Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παγερή και προκλητική στάση των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας, που υποδέχτηκαν αδιάφορα την καθολική καταδίκη της κοινωνίας μας στις επιχειρούμενες καταργήσεις, όπως εκφράστηκε μέσα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου και των κατά τόπους φορέων , συλλόγων και πολιτών.
Συμπαραστεκόμαστε και υποκλινόμαστε στο κάλεσμα της νεολαίας μας για ενεργή αντίσταση στις μεθοδεύσεις που κονιορτοποιούν το όραμά της για ουσιαστική και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη γνώση και στη δημιουργία.
-Κοινοποιούμε προς όλους όσους έχουν ανάμιξη σ’ αυτούς τους ύπουλους και αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, ότι αυτή η πρωτοφανής συγκέντρωση είναι μόνο η αρχή. Θα νιώσουν στο πετσί τους τη γενναία και κλιμακούμενη αντίσταση ενός λαού που όταν νιώσει την αδικία υπερβαίνει τις δυσκολίες και θριαμβεύει.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ.

ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

ΓΙΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ














Δείτε τα VIDEO από την επίσκεψη της επιτροπής στο Γραφείο του Διευθυντή Α’ Βάθμιας επαίδευσης Γιώργο Νάστο:





Στο μεταξύ η επιτροπή αγώνα αποφάσισε να καταγγείλει τη συμπεριφορά των Διευθυντών διότι με τις εντολές τους “τρομοκράτησαν” τους μαθητές να πάρουν μέρος στην πορεία. Αποφάσισαν ακόμη να κλείσουν την Εγνατία οδό στο ύψος της Μυρσίνας την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου από τις 14:00 μέχρι και τις 15:00 και να ζητήσουν να σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας εκπρόσωπος που θα τους ακούσει και να γίνει ένας “πραγματικός” διάλογος.
Αναλυτικά αναφέρουν:
Καταγγέλλουμε τους Δ/ντες Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης καθώς και όσους Δ/ντες σχολείων προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την ειρηνική και μαχητική μας διαμαρτυρία και να αποτρέψουν τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και δασκάλων στο πανγρεβενιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων στο Δήμο Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου.
Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας.
• Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία των καθηγητών και γονέων της Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Κοζάνη στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης.
• Κλείνουμε συμβολικά για μία ώρα την Εγνατία, στον κόμβο της Μυρσίνας, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι.
• Καλούμε εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αν επιθυμεί να αφουγκραστεί την αγωνία της κοινωνίας μας και το πρόβλημα που δημιουργείται από τις ανιστόρητες και προκλητικές εισηγήσεις, να συγκροτήσει υπηρεσιακό κλιμάκιο, που θα επισκεφθεί το Δήμο μας και θα συμμετέχει σε σύσκεψη, όπου θα τεθούν τα ζητήματα επί τάπητος, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Αν αυτό δεν συμβεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα τότε θα προβούμε σε επ’ αόριστον κλείσιμο της Εγνατίας οδού.

Η Διεύθυνσης Β Βάθμιας εκπαίδευσης έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, ανακοινώνεται ότι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών συνέστησε στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών να εφαρμοστεί ο νόμος ο σχετικός με τις απουσίες των μαθητών, γιατί έχουν ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.
Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Ν. Γρεβενών

Λιάμπας Θωμάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.