Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση- κατάργηση σχολείων στα Γρεβενά, ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Γρεβενών Θανάσης Νούτσος, δήλωσε στον STAR-FM 933 πως ενώ φαίνεται πως δεν υπάρχει και δεύτερος κύκλος διαβουλεύσεων από το Υπουργείο, που κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε, εκτίμησε ότι θα γίνουν διορθώσεις: ..»Πιστεύω πως θα γίνουν βελτιώσεις, θα γίνουν τροποποιήσεις και αλλαγές οι οποίες όμως θα πρέπει να βγούνε μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο που θα γίνει με την παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Γρεβενών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κατοίκων. Δεν θα πρέπει όμως να σταθούμε απέναντι σε όλες τις συγχωνεύσεις, αλλά να κάνουμε συγκεκριμένες και βιώσιμες προτάσεις. Να δούμε πχ  εάν το σχολείο της Κιβωτού θα μπορέσει να διατηρηθεί για χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση για ποιό λόγο θα πρέπει να κλείσουμε το σχολείο των Αμυγδαλιών;». Πρέπει να πάμε σε λύσεις που θα έχουν προοπτική είπε ο Γραμματέας και κατέληξε λέγοντας πως αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα στην Παιδεία θα πρέπει «να σπάσουμε αυγά» παραβλέποντας το όποιο κόστος για το καλό των γονέων αλλά και των ίδιων των παιδιών.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
To Συμβούλιο της Κοινότητας, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αμυγδαλεών Γρεβενών εξέδωσαν το κάτωθι δελτίο τύπου:
Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο συγχωνεύσεων – καταργήσεων Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας,  το οποίο καταργεί – συγχωνεύει το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών στην Κιβωτό.
«Οι απόκριες τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν». Αν αυτό λέγεται δημοκρατία, τότε τι είναι αλήθεια η δικτατορία. Πώς είναι δυνατόν όταν όλοι οι μαθητές (πόσο ψεύτικο είναι αλήθεια αυτό που λένε «πρώτα ο μαθητής!!!»), όλοι οι γονείς, όλοι οι φορείς των Αμυγδαλεών και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, επιθυμούν να μην καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών, ενώ επίσης  ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος και με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, υποστηρίζουν το αίτημά μας, το Υπουργείο Παιδείας να ακούει μόνο τους δύο υπηρεσιακούς του παράγοντες, τη Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενα Ζυγούρη και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστο Γεώργιο. (Αυτός ο τόπος πάντα γεννάει εφιάλτες…)
Οργή και αγανάχτηση είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν όλους τους κατοίκους των Αμυγδαλεών, οι οποίοι καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, την αδιάλακτη, αντιδημοκρατική και  αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά  της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστου Γεώργιου και του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή τη δημοκρατία άραγε θέλουν να διδάξουν στους μαθητές των Σχολείων; Αποδεικνύεται ότι όλα περί διαλόγου ήταν κοροϊδία και ότι είχαν απόλυτο δίκιο όσοι μιλούσαν για προσχηματικό διάλογο και προειλημμένες αποφάσεις.
Εκφράζουμε, λοιπόν, την οργή και την αγανάκτησή μας με προειδοποιητική κατάληψη μιας ημέρας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών  την Τετάρτη 16 Μαρτίου , για την ικανοποίηση του αιτήματός μας, να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών και να μην προχωρήσει το  Υπουργείο Παιδείας στην κατάργηση – συγχώνευση του Σχολείου μας.
Διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην κατάληψη διαρκείας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών και του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, τη συμβολική παράδοση των κλειδιών του Σχολείου στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη και το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού. Οι αποφάσεις για το μέλλον αυτών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ή και άλλων, θα παρθούν σε νέα λαϊκή συνέλευση που  θα γίνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 6.00μ.μ και στην οποία θα προσκληθούν να πάρουν μέρος ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος  Γρεβενών.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας και να εξαιρέσει από την πρόταση για συγχώνευση το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. (Για τους ίδιους λόγους που έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία της Κρανιάς και των Μεγάρων).
Επίσης καλούμε το Βουλευτή Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα να πάρει δημόσια θέση για την πορεία του αιτήματός που, όπως μας ενημέρωσε, κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας. Πώς είναι δυνατόν να δηλώνει δημόσια και να υπόσχεται ότι το σχολείο των Αμυγδαλεών δεν πρόκειται να κλείσει, αν δεν συμφωνούν οι γονείς των μαθητών και να συμβαίνει το αντίθετο;
Επίσης καλούμε  όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».
Το ψήφισμα το υπογράφουν:
1. Για την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεών
Ο Πρόεδρος    Αθανάσιος Πατσιαρίκας
2. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών
Ο Αντιπρόεδρος  Αθανάσιος Κουταλής
3. Για τους Γονείς όλων των μαθητών του Σχολείου
Ο εκπρόσωπός τους Αθανάσιος Λιάκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.