Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις Αμυγδαλιές Γρεβενών λαϊκή συνέλευση η οποία ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, που υπογράφεται από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου, της ΤοπικήςΚοινότητας, των γονέων των μαθητών του σχολείου και του Αθλητικού Συλλόγου των Αμυγδαλιών Γρεβενών.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 13  ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών λαϊκή συνέλευση με την παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη Κων/νου, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Αθανασίου Πατσιαρίκα, των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Στεριόπουλου Κων/νου και Ζεμπίλη Γεώργιου, του Προέδρου Αθλητικού Συλλόγου Κουταλή Σ. Κων/νου, όλων των γονέων και κηδεμόνων καθώς και πάρα πολλών κατοίκων του χωριού. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού Σχολείου Βατολάκκου.

Στη συνέλευση προηγήθηκε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις αναφορικά με την πρόταση για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών και τη συγχώνευσή του στην Κιβωτό, ακολούθησε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις για την κλιμάκωση και τη μορφή των κινητοποιήσεων. Από τη συζήτηση που έγινε καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από όλους τους παρευρισκόμενους, για μια ακόμη φορά, η αδιάλαχτη στάση και αν μη τι άλλο αντιδημοκρατική  συμπεριφορά  της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη και περισσότερο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστου Γεώργιου, για την επιμονή τους στην πρότασή τους για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, τη στιγμή που από τη διαβούλευση που προηγήθηκε προκύπτει ότι όλοι οι μαθητές (πόσο ψεύτικο είναι αλήθεια αυτό που λένε «πρώτα ο μαθητής!!!»), όλοι οι γονείς, όλοι οι φορείς των Αμυγδαλεών και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, επιθυμούν να μην καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών, ενώ επίσης  ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος και με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, υποστηρίζουν το αίτημά μας.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών και πάρθηκε επίσης ομόφωνα η απόφαση να γίνει προειδοποιητική κατάληψη μιας ημέρας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών  την Τετάρτη 16 Μαρτίου , για την ικανοποίηση του αιτήματός μας, να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών και να μην προταθεί το κλείσιμό του στο τελικό σχέδιο συγχωνεύσεων-καταργήσεων του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην κατάληψη διαρκείας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών και του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, τη συμβολική παράδοση των κλειδιών του Σχολείου στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη και το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας και να εξαιρέσει από την πρόταση για συγχώνευση το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. (Για τους ίδιους λόγους που έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία της Κρανιάς και των Μεγάρων). Επίσης καλούμε  όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».

Το ψήφισμα το υπογράφουν:

1. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών

Ο Πρόεδρος      Αργύριος Γ. Καραλιόλιος

2. Για την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεών

Ο Πρόεδρος    Αθανάσιος Πατσιαρίκας

3. Για τους Γονείς όλων των μαθητών του Σχολείου

Ο εκπρόσωπός τους Αθανάσιος Λιάκας

4. Για το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος   Κουταλής Σ. Κων/νος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.