Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων για τις οφειλές των ΟΤΑ – Λύση για τη μεταφορά των μαθητών…

12 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με τη μέθοδο της επιμήκυνσης και της μείωσης των επιτοκίων, δηλαδή, την ίδια που επιζητά (και πέτυχε) στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση για το χρέος της χώρας μας, δίνεται λύση για τους υπερχρεωμένους ΟΤΑ, τις επιχειρήσεις, τα νομικά τους πρόσωπα και τους συνδέσμους τους. Παράλληλα με την ίδια τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο επιλύεται και το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία, μεταξύ άλλων:
– Δίνεται η δυνατότητα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να αυξάνει τη διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών των ΟΤΑ (δήμων, περιφερειών), των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των επιχειρήσεων τους και των συνδέσμων τους, στα 25 έτη με την παράλληλη μείωση των επιτοκίων, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων. Παράλληλα οι οφειλές αυτές μπορούν να εξοφληθούν με νέο δάνειο που μπορεί να ληφθεί μέχρι 31.12.2011 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
– Οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών που δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους (ιδιοκτήτες λεωφορείων) από τις νομαρχίες θεωρούνται νόμιμες εφόσον «ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαπιστώσει με σχετική πράξη του την εκτέλεση του μεταφορικό έργου και το ύψος της σχετικής δαπάνης». Παράλληλα ορίζεται ότι “εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.10 οι διαγωνισμοί οι σχετικοί διαγωνισμοί για την ανάδειξη νέων μειοδοτών, η μεταφορά των μαθητών πραγματοποιείται από τις οικείες περιφέρειες, κατόπιν παράτασης των συμβάσεων που είχαν συναφθεί για το σχολικό έτος 2009-2010”. Να σημειωθεί ότι,. όπως προβλέπει ο “Καλλικράτης”, από το επόμενο σχολικό έτος η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με ευθύνη των δήμων.
– Αυξάνεται από 20,5% σε 21,3% το ποσοστό των ΚΑΠ επί του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (ΦΕΦΝΠ) προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία των καθαρθιστριών που πλέον μεταφέρονται από το υπουργείο Παιδείας στους δήμους. Παράλληλα οι καθαρίστριες το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά απασχολούνται με τον καθαρισμό υπηρεσιών του οικείου δήμου.
– Ο πιστωτής (προμηθευτής) των ΟΤΑ, επιχειρήσεων κλπ στον οποίο οφείλονται χρήματα, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προχωρήσει σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τμήματος των ΚΑΠ που αποδίδονται σε αυτούς, παρά μόνο όταν έχει στα χέρια του τελεσίδικη απόφαση.
Διαβάστε την τροπολογία

ΠΗΓΗ:  www.aftodioikisi.gr

This entry was posted on Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2011 at 19:31 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply