Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Βατολάκκου, προβήκαμε σήμερα 11 Μαρτίου 2011 σε μονοήμερη κατάληψη του σχολείου μας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη συνένωση-κατάργησή του. Θεωρούμε ότι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ολιγοθέσια σχολεία είναι το ίδιο ισάξια με αυτή των πολυθέσιων. Ζητούμε να παραμείνει το σχολείο μας και να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει. Θα αγωνιστούμε για το καλό, πρωτίστως, των παιδιών μας και παράλληλα αυτού του τόπου, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα μας.
Η μονοήμερη αυτή κατάληψη είναι μια ένδειξη των επόμενων κινήσεων μας, όπως την κατάληψη των γραφείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γρεβενών και του σχολείου μας επ’ αόριστον.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η κα Σοφία Παναγιωτίδου, μέλος της “επιτροπής αγώνα”, δήλωσε στο ραδιοφωνό μας, ανάμεσα στα άλλα, πως το Υπουργείο Παιδείας με το κλείσιμο των σχολείων αποδυναμώνει τις μικρές τοπικές κοινωνίες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.