Αποφασίστηκε  την Τετάρτη 9 Μαρτίου, η “Επιτροπή Αγώνα” για τη μη κατάργηση των σχολείων στον Δήμο Γρεβενών στη διάρκεια της πρώτης συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του  Δήμου Γρεβενών. Τα 19 μέλη της επιτροπής είναι τα εξής : Δημοσθένης Κουπτσίδης – Δήμαρχος Γρεβενών

Δημήτριος Ζήσης – Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Γρεβενών

Παναγιώτα Ντάγκα – Δημοτική Σύμβουλος επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Γρεβενών

Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης – Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Γρεβενών

Χρήστος Τσιαρσιώτης – Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών

Στέργιος Τζιαχάνας – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γρεβενών

Ματθαίος Αδάμος – Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αργύρης Καραλιόλιος – Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών Γρεβενών

Δημήτριος Καραστέργιος – Αντιπρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Γρηγόριος Λόλας – Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Γεώργιος Δήλμας – Γονέας (Αμυγδαλιές Γρεβενών)

Αθανάσιος Λιάκας – Γονέας (Αμυγδαλιές Γρεβενών)

Πολυξένη Κωσταρέλλη – Γονέας (Άγιος Γεώργιος Γρεβενών)

Σοφία Παναγιωτίδου – Γονέας (Βατόλακκος Γρεβενών)

Χρήστος Καραγιάννης – Γονέας (Φελλί Γρεβενών)

Ευστάθιος Σταμπουλίδης – Γονέας (Κιβωτός Γρεβενών)

Παρασκευή Γριβοκώστα – Γονέας (Πυλωροί Γρεβενών)

Θεόδωρος Γερίκογλου – Γονέας (Άγιος Γεώργιος Γρεβενών)

Ευαγγελία Παππά – Γονέας (Κνίδη Γρεβενών)

Οι επόμενες κινήσεις της επιτροπής αγώνα είναι να στείλουν την σύνθεσή τους κατ αρχήν στο βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα και να ζητήσουν τη στήριξή του καθώς επίσης και την απόφασή τους στο Υπουργείο Παιδείας,  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (κα Ζιγούρη),  στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (κ.Δακή),  στην Διευρυμένη Διοίκηση με έδρα τα Ιωάννινα (κα. Μπάστα), στη Α/Βάθμια εκπαίδευση Γρεβενών(κ.Νάστο) και στη  Β/θμια  εκπαίδευση (κ. Λιάμπα ) δημοσιοποιώντας την πρόθεση της επιτροπής: “Να μην κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο Γρεβενών.

Η ανοιχτή επιστολή που εξέδωσαν αναφέρει τα εξής:

“Απευθυνόμαστε προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διαβούλευση για τυχόν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην περιοχή των Γρεβενών.

Η συζήτηση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα κατέδειξε με εμφατικό τρόπο την πλήρη στοίχιση της κοινωνίας των Γρεβενών, ασχέτως πολιτικών ή άλλων αφετηριών, στην ανενδοίαστη καταδίκη κάθε προσπάθειας που στοχεύει στο κλείσιμο οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στον τόπο μας.

Όλες οι προσπάθειες, όποια κατευθυντήρια λογική και αν υπηρετούν, επιβάλλεται να εξαντλούνται στο όριο της συντριπτικής λαϊκής ετυμηγορίας όπως αυτή εκφράστηκε με ξεκάθαρο τρόπο το προηγούμενο διάστημα.

Αποφασίσαμε λοιπόν μετά και τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πάνδημη συμμετοχή, τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξαναγκαστικής συγχώνευσης, κόντρα σε κάθε λογική και σε κάθε σοβαρή επιχειρηματολογία.

Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους φορέων, αντιπροσώπους των κατά τόπους κοινωνιών και ενεργούς πολίτες με ένα και μοναδικό σκοπό: Την αντίδραση σε ενδεχόμενο λύσεων που τυχόν θα επιβληθούν, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ομόθυμη απόφαση του Γρεβενιώτικου λαού για υπεράσπιση των εκπαιδευτικών του κεκτημένων.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε σκληρά μέχρι την τελική επικράτηση των δικαίων της νεολαίας μας και των αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών”.

Διαβάστε τι δήλωσαν:

Ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, ζήτησε εξ αρχής από όλους να αποφασιστεί η μορφή  αντίδρασης της επιτροπής και να “υπακούσουν”  στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν θέλει να κλείσει κανένα σχολείο στον Δήμο Γρεβενών.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών είπε πως αφού οι κάτοικοι ζητούν να μην κλείσουν τα σχολεία τους, είμαστε υποχρεωμένοι να συνταχθούμε μαζί τους. Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την τοπική κοινωνία και πρέπει να υπερασπιστούμε τις θέσεις της. Ακόμη ανέφερε πως είναι ένας “βίαιος” τρόπος , ένα οργανωμένο σχέδιο να ερημώσει η περιφέρεια, αφού στην δημιουργία Δημοτικού σχολείου στην  Κιβωτό καταργούν άμεσα το Γυμνάσιο που υπάρχει εκεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο, είπε πως  θα πρέπει να είμαστε όλοι “μπροστάρηδες”  στο να μην κλείσουν τα σχολεία. Ενάντια στην παγκοσμιοποίηση θα πρέπει όλοι να στηρίξουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν θέλει να κλείνουν τα σχολεία στο Δήμο Γρεβενών

Είμαστε εδώ για να πούμε ένα βροντερό όχι στην κατάργηση των σχολείων είπε η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης του ΔΣ προσθέτοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπούνε στο δίλημμα για το που θα είναι η έδρα του νέου σχολείου που θέλουν να δημιουργήσουν.

Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε πως θα πρέπει να δει η σημερινή επιτροπή αγώνα και την άλλη πλευρά, διότι μπορεί να υπάρχει και αυτή.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γρεβενών ανέφερε πως υπάρχει και απόφαση κι άλλων κατοίκων χωριού (Σαρακίνα) που δεν συμφωνεί με την πρόταση της παραμονής του δημοτικού σχολείου στην Κνίδη.Είπε ακόμη ότι το Υπουργείο Παιδείας εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει τον χάρτη με τα σχολεία που συγχωνεύονται αλλά και αυτό δεν θα είναι οριστικό αφού θα υπάρξει και νέος κύκλος διαβούλευσης.

Ο εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΛΜΕ είπε ότι αφού είμαστε όλοι ενάντια στην κατάργηση των σχολείων, θα πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε την απόσυρση του συγκεκριμένου χάρτη.
Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου των Αμυγδαλιών μίλησε για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα πρέπει να πάρει η επιτροπή αγώνα, όπως: παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας και συγχρόνως κλείσιμο της Α/βαθμιας διεύθυνσης αλλά και συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού. Αναρωτήθηκε ακόμη γιατί στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν παρευρίσκεται το ΔΣ των εκπαιδευτικών αφού με το συγκεκριμένο μέτρο (κλείσιμο των σχολείων) θα χαθούν 30 θέσεις εργασίας.
Το μέλος της επιτροπής αγώνα δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να κλείσει το Δημοτικό σχολείο του Βατολάκκου που αυτή τη στιγμή έχει 13 παιδιά και να “επιβαρύνουμε” επιπλέον το ήδη “σφιχτό” ωράριο αυτών με τον χρόνο της μεταφοράς τους σε άλλο σχολείο.Το μέλος της επιτροπής δήλωσε για τη σύσκεψη που έγινε στη Σαρακίνα, πως ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης (αφού τους είπαν πως η συγχώνευση του σχολείου της Κνίδης είναι ειλημμένη), να αποφασίσουν για το που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους. Η ίδια είναι αντίθετη με το κλείσιμο των σχολείων.

Για να δείτε τα ονόματα αυτών που τοποθετήθηκαν, αφήστε το”ποντίκι” σας πάνω στη φωτογραφία ή κάντε κλικ σε αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.