Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένας πρώτος απολογισμός του Δημάρχου Γρεβενών για τα: «ΓΡΕΒΕΝΑ και ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ»…

9 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος ΜίμηςΙκανοποιημένος από την παρουσία και την ανταπόκριση του κόσμου των Γρεβενών στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε γα πρώτη φορά ο Δήμος Γρεβενών, δήλωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Μ.Μ.Ε. την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011.
«Τα τελευταία 10 χρόνια ο ΜΟΓ με τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις «Ανακατωσάρια» ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη και έκαναν γνωστά τα Γρεβενά πανελλήνια και τους ευχαριστούμε πολύ» δήλωσε για ακόμη μία φορά ο κ. Δήμαρχος. Δυστυχώς αυτές οι εκδηλώσεις έκλεισαν τον κύκλο τους και οι διοργανωτές των προηγούμενων χρόνων, ο ΜΟΓ αλλά και ο Σύλλογος που προέκυψε από τη διάσπαση του ΜΟΓ ο Κρατήρας, αποφάσισαν φέτος να μη διοργανώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις. Έτσι ως Δήμος πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε εκδηλώσεις και φέραμε το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να σταματήσει το Γρεβενιώτικο Καρναβάλι και παρά το λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας προγραμματίσαμε εκδηλώσεις που τις ονομάσαμε «Γρεβενά και Ανακατωσιά».
Θέλω να πιστεύω τόνισε ότι καταφέραμε με τη συμμετοχή όλων των Φορέων του τόπου, των Συλλόγων και των Δημοτών να κρατήσουμε το χρώμα της Γρεβενιώτικης αποκριάς. Με την αρωγή του κυνηγετικού Συλλόγου, του Ιππικού Συλλόγου και της Λέσχης 4Χ4 την Πέμπτη 3 Μαρτίου το βράδυ, με τους Μανιταρόφιλους την παρασκευή 4 Μαρτίου και τους μαθητές να αναβιώνουν τον παραδοσιακό Γρεβενιώτικο γάμο, το Carousel και το Τρενάκι για τους μικρούς μας φίλους, τις ορχήστρες στους δρόμους το Σάββατο 5 Μαρτίου για γλέντι μέχρι το πρωί, το άναμμα των Φανών στην Πόλη των Γρεβενών και περιφερειακά από τους Συλλόγους την Κυριακή 6 Μαρτίου, με έντονη τη συμμετοχή του κόσμου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το κλείσιμο των εκδηλώσεων με τα Κούλουμα, καταφέραμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω για να διασκεδάσει και να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Το μήνυμα που πήραμε από τους Πολίτες είναι: «συνεχίζουμε με εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Γρεβενών με χαμηλό κόστος και τα επόμενα χρόνια με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων, Μαθητών και Δημοτών».
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι οι επόμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις θα είναι πιο προσεγμένες και πιο παραγωγικές και οι εκδηλώσεις «Γρεβενά και Ανακατωσιά» θα αποτελούν σημαντικό σημείο αναφοράς αποκριάτικων εκδηλώσεων.

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Μαρτίου, 2011 at 08:12 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply