Αναβιώνουν και φέτος σε όλη την περιφερειακή ενότητα των Γρεβενών οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με το άναμμα των φανών, τις παρελάσεις αρμάτων και μεταμφιεσμένων αλλά και τα Κούλουμα που θα γιορτάσουν σε πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα: Ειδικότερα, σήμερα στις 9 περίπου το βράδυ,  θα ανάψουν οι Φανοί στις γειτονιές, αλλά και στο κέντρο της πόλης των Γρεβενών, στο πρώην οικόπεδο της Εθνικής (Φιλέ), ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί στους πεζόδρομους της πόλης.

Σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 θα έχουμε:

Στις 3 το απόγευμα παρέλαση από άρματα και μεταμφιεσμένους στο Δ.Δ. Κιβωτού και χρηματικό έπαθλο 600€ για τα καλύτερα άρματα.

Στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση εθίμου Φανού με προσφορά κρασιού και παραδοσιακών εδεσμάτων από τους πολιτιστικούς συλλόγους: Αγ. Θεοδώρων, Αγ. Κοσμά, Βαροσίου, Βατολάκκου, Γυναικών Ελευθέρου,Ελάτου, Καλαμιτσίου, Καληράχης, Κέντρου «Το βέντζι» με έπαθλο την καλύτερη μεταμφίεση της βραδιάς, Κιβωτού, Κυρακαλής, Μαυραναίων, Μεγάλου Σειρηνίου, Μικρού Σειρηνίου, Μυρσίνας, Νησίου “Τα οκτώ βράχια”, Ροδιάς, Σύδενδρου και Φελίου.Στις 8:00μ.μ. στο γήπεδο του μπάσκετ στο Δοξαρά Γρεβενών, θα ανάψει ο φανός, συντροφιά με την ορχήστρα του Θάνου Πανταζή και θα προσφερθούν δωρεάν τοπικά εδέσματα και κρασί.   Στις 8.30 μ.μ. στις Αμυγδαλιές , θα γίνει το άναμμα του παραδοσιακού «φανού». Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με το δημοτικό μουσικό συγκρότημα του Σάκη και Κώστα Τσιοτίκα, ενώ μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν τσίπουρο και κρασί δωρεάν.

Την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα Κούλουμα, που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Αγ. Θεοδώρων, στο προαύλιο του σχολείου, Βατολάκκου , στα «Πεύκα», Καληράχης, Κέντρου «Το Βέντζι», Κυρακαλής, Μαυραναίων, στη «Δεξαμενή», Μεγάλου Σειρηνίου, Μυρσίνας, Νησίου “Τα οκτώ βράχια”, Ροδιάς και Συδένδρου, στον «Άγιο Μηνά».Στις Αμυγδαλιές στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα όπου εκεί θα υπάρχει άφθονη φασολάδα, λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις «Γρεβενά και Ανακατωσιά», που διοργανώνει ο δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους ολοκληρώνονται με τα Κούλουμα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί υπό τους ήχους χάλκινων μουσικών οργάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.