Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η επιτυχημένη εκδήλωση για τα γηρατειά

3 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σας ακούσαμε να λέτε: «Ελάτε να περπατήσουμε μαζί, ελάτε να προσθέσουμε και τα δικά μας βήματα στα βήματα που κάνει η επιστήμη για την αντιμετώπιση της νόσου Aizheimer. Ας θυμηθούμε αυτούς που δεν θυμούνται πια. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά». Εμείς, αντιστρέψαμε την κλήση και σας καλέσαμε στα Γρεβενά για να δούμε σε καιρούς χαλεπούς τι μπορούμε να κάνουμε, για να προλάβουμε τη νόσο και ταυτόχρονα να φανούμε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας, τόνισε στο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Αικ. Πέτρου προλογίζοντας την καθηγήτρια νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μάγδα Τσολάκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2011 και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η καθηγήτρια νευρολογίας του Α.Π.Θ. κ. Μάγδα Τσολάκη κατάφερε να κρατήσει ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύοντας τους λόγους και τις αιτίες που μπορεί κάποιος να προσβληθεί από τη νόσο Altzheimer. Μέσα από την εισήγηση της κ. Τσολάκη οι παρευρισκόμενοι είδανε τη νόσο από μια άλλη οπτική γωνία. Η επιστήμονας παρουσίασε έξυπνες συμβουλές για την πρόληψη από την ασθένεια αλλά και υπέδειξε τρόπους αντιμετώπισης και φροντίδας των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο:
o ΠΡΟΣΕΧΕ τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ σου
o ΠΡΟΣΕΧΕ το ΣΩΜΑ σου
o Να εξασκείς το ΜΥΑΛΟ σου
o Να κάνεις συχνά CHECK-UP (ΑΠ, ΣΔ, χοληστερίνη, Ελικοβακτηρίδιο)
o ΠΡΟΣΕΧΕ την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ σου ΖΩΗ
o ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
o ΠΡΟΣΕΧΕ το ΚΕΦΑΛΙ σου
o ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ
o ΠΡΟΣΕΧΕ τις ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ σου (κάπνισμα, αλκοόλη)
o Η σωστή χρήση των φαρμάκων
o Η καλή ποιότητα του ύπνου
o Η ενασχόληση και έκφραση με την Τέχνη
o ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Γρεβενιωτών για τη νόσο αλλά και η μελλοντική οργάνωση γραφείου-ιατρείου στα Γρεβενά για δωρεάν πρόληψη και θεραπεία.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους:
Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, Δήμο Γρεβενών, Ιατρικό Σύλλογο, Φαρμακευτικό Σύλλογο, Αδελφότητα Αγίας Βαρβάρας, Ερυθρό Σταυρό, Σύλλογο «Ελπίδα», Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, Σωματείο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Αφετηρία», ΕΛΜΕ Γρεβενών, ΔΟΕ Γρεβενών, Σύλλογοι Γονέων 1ου Γυμνασίου, 2ου και 6ου Δημοτικού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αθ. Καραγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Κόραβος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κ. Ουζουνίδης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Γρίδας

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2011 at 21:24 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply