Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών ενημερώνει ότι:

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχαλογιάννη Κωνσταντίνο, τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χάτσιο Ιωάννη και το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Κιούρκα Κωνσταντίνο, προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη, παρουσία και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστου Γεώργιου και κατέθεσαν το παρακάτω υπόμνημα διαμαρτυρίας:
YΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
«Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα,  το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλεών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Αμυγδαλεών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωργικού Συνεταιρισμού, όλοι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Κοινότητας Αμυγδαλεών, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι προτείνεται η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων των Αμυγδαλεών, Αγίου Γεωργίου και Βατολάκκου και η ίδρυση ενός 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κιβωτό  και με δεδομένο ότι όλοι  οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών  διαφωνούν κάθετα μ’ αυτήν την πρόταση, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι  σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου μας. Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών:
1.            Εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους μαθητές κατά τη μεταφορά τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα. Το ψηλότερο σημείο του δρόμου Αμυγδαλιών –  Κιβωτού είναι περίπου 1000 μέτρα και το χειμώνα γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνο.
2.            Θα υπάρχει μεγάλη απώλεια χρόνου στην  αναμονή του μεταφορικού μέσου, αλλά και στη μεταφορά. Η απόσταση είναι πολύ παραπάνω από 10 χιλιόμετρα και ο χρόνος μεταφοράς είναι πολύ μεγαλύτερος από μισή ώρα (δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα  όρια που ορίζονται).
3. Όλοι οι γονείς, όλοι εμείς, αλλά και όλοι οι κάτοικοι, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών γιατί προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία. Γιατί σε όλα αυτά τα 140 χρόνια λειτουργίας του το Σχολείο μας είχε μια τεράστια προσφορά εκπαιδευτική, μορφωτική, κοινωνική, πολιτιστική και εθνική, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Αλλά γιατί και σήμερα το Σχολείο μας είναι  εφάμιλλο του παρελθόντος του. Συνεχίζει να αποδίδει στην κοινωνία επιστήμονες και πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μηδενική παραβατική συμπεριφορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις περσινές εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισήχθησαν όλοι οι υποψήφιοι μαθητές απόφοιτοί του (ποσοστό επιτυχίας 100%).
Αναπτύσσει δραστηριότητες εκπαιδευτικές, μορφωτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές. Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει έξι  δραστηριότητες στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, άλλωστε για αυτή του την  περιβαλλοντική δραστηριότητα έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και  του δόθηκε και η ΣΗΜΑΙΑ του Προγράμματος «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» (είναι ίσως το μοναδικό οικολογικό σχολείο στη Δυτική Μακεδονία), ενώ φέτος με την Περιβαλλοντική του Δραστηριότητα με τίτλο «αειφόρο σχολείο» συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό «αειφόρων σχολείων» και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας U4energy. Έχει πραγματοποιήσει δύο δραστηριότητες Πολιτιστικών Θεμάτων και μία στην Αγωγή Υγείας. Είναι ίσως το μοναδικό σχολείο στο νομό Γρεβενών που διατηρεί ενημερωμένη ιστοσελίδα http://dim-amygd.gre.sch.gr (δημιουργήθηκε το 2005), η οποία αναδείχτηκε ενδέκατη, δέκατη έκτη και τεσσαρακοστή έβδομη σε τρεις διαγωνισμούς που έκανε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μεταξύ όλων των ιστοσελίδων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας. Πέρσι συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΕΕΕΠ-ΔΣΠΕ, ενώ φέτος συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΕΕΕΠ-ΔΣΠΕ. Επίσης διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και το γεγονός ότι σήμερα στο Νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό του χωριού φοιτούν  δώδεκα (12) παιδιά, δείχνει ότι έχει και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και επειδή όπως υποστηρίζει το υπουργείο «οι βασικοί παιδαγωγικοί στόχοι του νέου οργανωτικού σχεδιασμού, μεταξύ των άλλων, είναι να υλοποιούνται αρτιότερα καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα διδασκαλίας (κάτι που το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών κάνει πολύ καλά ως σήμερα) και ότι εξαιρούνται από το πρόγραμμα συνενώσεων τα σχολεία των απομονωμένων και απομακρυσμένων ορεινών και νησιώτικων περιοχών της χώρας, στις οποίες οι αποστάσεις, οι καιρικές και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δεν διασφαλίζουν τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών (κάτι που ισχύει και στην δική μας περίπτωση)», αλλά κυρίως γιατί αυτό επιθυμούν όλοι οι μαθητές μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους, απαιτούμε να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το  Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεών.
Τέλος θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας υποστηρίζει το αίτημά μας και δεσμεύτηκε δημόσια ότι το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών δεν θα καταργηθεί. Επίσης το αίτημά μας υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος και με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ικανοποιήσετε το αίτημά μας και να μην προτείνετε την κατάργηση του Σχολείου μας (αλλά να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο), διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις όπως π.χ. το κλείσιμο της Εγνατίας οδού.»
(Το υπόμνημα το υπογράφουν όλοι οι φορείς των Αμυγδαλεών και όλοι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.)
Από τη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι παρ’ ότι όλοι οι γονείς, οι φορείς των Αμυγδαλεών και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, επιθυμούν να μην καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών και παρ’ ότι ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος και με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, υποστηρίζουν το αίτημά μας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενα Ζυγούρη  και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστος Γεώργιος επιμένουν στην πρότασή τους για τη κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών και τη συγχώνευσή του στην Κιβωτό.
Γι’ αυτό και προκειμένου να συζητήσουμε για τη μορφή και την κλιμάκωση των  κινητοποιήσεων για να μην κλείσει το Σχολείο μας, καλούμε όλους τους Αμυγδαλιώτες σε λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 7.30μ.μ. Στη λαϊκή συνέλευση θα προσκληθούν επίσης  Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης  και ο Δήμαρχος  Γρεβενών.

Διαβάστε για την ιστορία του Σχολείου πατώντας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.