Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαδίκτυο & ΝΕΟΙ

Φεβρουάριος 4th, 2011 by Χρήστος Μίμης


Η ΜΚΟ ΝΕΟΙ υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή οργανισμών, επιχειρήσεων, κυβερνητικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την Ασφαλή και Σωστή χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και Νέους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 – Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  στην πλατεία Αριστοτέλους και ώρα 11:00 – 14:00 μ.μ..

Μέσα από τη δράση αυτή ευελπιστούμε στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση του Ευρωπαίου πολίτη και ειδικότερα παιδιών και νέων προκειμένου να υιοθετήσουν υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στις Νέες Τεχνολογίες, έτσι ώστε να ωφεληθούν από τις δυνατότητές τους.

Συγκεκριμένα, θα στηθεί περίπτερο της ΜΚΟ Ν.Ε.Ο.Ι. στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 11.00π.μ έως τις 14.00 μ.μ. όπου παιδιά & Νέοι μπορούν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για τις Νέες Τεχνολογίες, να μάθουν βασικούς κανόνες διαδικτυακής ασφάλειας και υπεύθυνης χρήσης μέσω ενημερωτικού υλικού που θα μοιραστεί από την οργάνωση ΝΕΟΙ και να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική έρευνα κερδίζοντας δωράκια από τη WIND.

Απώτερος στόχος είναι η αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς και η δημιουργία μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι στο Διαδίκτυο, προωθώντας παράλληλα τις θετικές πλευρές και τα οφέλη της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Σκοπός της ενημέρωσης είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και η κατάρτιση προτύπων και προτάσεων πολιτικής για την ασφάλεια έναντι των ψηφιακών κινδύνων. Η Πρόεδρος της οργάνωσης NEOI με την ιδιότητά της ως Δικηγόρος, Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει: «Το Διαδίκτυο θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάθε χρήστης του Διαδικτύου είναι ότι ο παγκόσμιος ιστός δε διαφέρει σε τίποτα από μία κοινωνία. Από αυτήν την άποψη λοιπόν κρύβει αντίστοιχους κινδύνους και απαιτεί και αντίστοιχα μέτρα προστασίας από αυτούς. Η σωστή και τακτική ενημέρωση σχετικά με τη φύση των κινδύνων αλλά και με τον τρόπο αντιμετώπισής τους γίνεται έτσι απαραίτητη, προκειμένου αφενός να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου στους βασικότερους τουλάχιστον κινδύνους και αφετέρου να καταπολεμηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ηλεκτρονικό έγκλημα.»

Για τους δημοσιογράφους:

Η οργάνωση ΝΕΟΙ εδώ και ένα χρόνο αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των νέων τεχνολογιών, του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού, ενθαρρύνοντας την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ως ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες και ενισχύοντας τη συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο και στα κοινωνικά δρώμενα.

Καθημερινά η οργάνωση ΝΕΟΙ έρχεται σε επαφή με νέους πολίτες, ακούει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και προσπαθεί μέσα από διάφορες δράσεις μαζί τους να διαμορφώσει μια πραγματικότητα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους, στα θέλω και τα πιστεύω τους. Το έργο της οργάνωσης παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται από στελέχη, μέλη, υποστηρικτές, εθελοντές και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που θέλει να συμβάλλει. Καθημερινά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα:

2310 384025 & 2310 232418 ή με email info@mkoneoi.gr

Πρόεδρος ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Άννα Ευθυμίου

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 4th, 2011 at 13:53 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΝΕΟΙ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply